FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dijous, 19 de de juliol de 2018

FiraTàrrega 2018, una programació pensada per a tots els públics

FiraTàrrega col·labora amb l'Associació de Teatre per a Tots els Públics i La Mostra d'Igualada - Fira de Teatre Infantil i Juvenil amb la intenció d'incidir la promoció d'espectacles pensats especialment per a nens i joves en l'àmbit internacional

L'Itinerari Artístic 'Menú Infantil' recull tots els espectacles adreçats als infants i les seves famílies que visitin FiraTàrrega

El 84% de les produccions que es presentaran aquest 2018 a FiraTàrrega està pensada per a tots els públics i una selecció important està especialment recomanada per a infants i públic jove. Entre les novetats d'aquesta edició, però, destaquem la creació d'un nou itinerari artístic "Menú Infantil".

Per segon any consecutiu, FiraTàrrega ha dut a terme un treball de col·laboració amb la Mostra d'Igualada - Fira de Teatre Infantil i Juvenil i l'associació de Teatre per a Tots els Públics per a oferir un programa de visibilització i internacionalització d'espectacles familiars catalans que renoven el paradigma de les arts escèniques per a nenes i nens en base a la qualitat, la innovació, la pluralitat temàtica i els nous formats escènics. Són un total de quatre produccions les que presentem plegats:  Asteroid, de Campi qui pugui una producció que, mitjançant l'humor absurd, afronta la forma de relacionar-nos amb allò que desconeixem, les diferències culturals i els marcs mentals que limiten la nostra capacitat per entendre el món que ens envolta; CreaMoviment debutaran amb Un món de cartró, una proposta dirigida a famílies amb infants d'entre 3 i 8 anys; Hippos, el nou espectacle de Zum Zum Teatre i Quim Bigas que s'estrenarà a FiraTàrrega; i Flou Papagayo de Mumusic Circus, que és fruit de la primera coproducció conjunta entre la Mostra d'Igualada i FiraTàrrega (dins el programa Suport a la Creació), on tres cossos, tres veus, s'uneixen en un circ en què cada individu és imprescindible per a l'existència de l'altre. 

Més enllà d'aquesta col·laboració, també hi trobarem materials com Prácticas de vuelo para acabar con el olvido de  Chroma Teatre amb text d'Antonio Zúñiga, que ens presenta un diàleg atemporal entre un aviador mort a la guerra i el seu nét. Un text delicat i enginyós que inclou un homenatge explícit a Antoine de Saint Exupéry i aporta una visió externa i literàriament objectiva a aquest procés de recerca i de recuperació d'un moment significatiu de la nostra història recent.  

Un altre dels noms importants en aquest apartat serà l'espectacle familiar creat per la companyia Pont FlotantLes 7 diferències, una peça que, mitjançant el llenguatge corporal, la música i el joc, aborda les diferències entre persones de trets i d'orígens distints. Formes, colors, llengües, costums i maneres d'entendre la vida que reflecteixen la diversitat quotidiana.
 
En l'apartat d'humor, també arribarà a Tàrrega la proposta Escargots dels pallassos Toti Toronell i Pere Hosta (Slow Olou) un espectacle de pallassos i poesia per a tots els públics, pausat i amb poques paraules. Una experiència divertida, emocional i temporal que apel·la la vivència de l'espectador.

Completaran la proposta familiar l'espectacle de Ludo Circus Show de la companyia Ludo Circus, espectacle sense text creat a partir del concepte i de l'esperit del joc, a través del circ. I la instal·lació Zanimal - Le carrousel éclaté de Théâtre de la Toupine que conivida els nens de 2 a 8 anys i els seus pares a voltar lliurement per l'espai públic amb els animals dels cavallets que s'han escapat del carrousel.

Cerca al web

×