FiraTàrrega. Teatre al carrer

Suport a la Creació

Suport a la Creació de FiraTàrrega és el programa d'acompanyament a processos de creació escènica que té com a objectiu la producció, exhibició i distribució d'espectacles amb especial atenció a propostes d'arts de carrer i/o no-convencional.

Cada any, FiraTàrrega fa una selecció de projectes mitjançant aquesta convocatòria. Els projectes triats esdevenen coproduccions de FiraTàrrega i s'acorda un calendari de residències que tenen lloc a la ciutat de Tàrrega i/o en altres espais de residència còmplices de la creació de FiraTàrrega. El programa ofereix a les companyies la possibilitat de realitzar un assaig obert a la ciutat per poder testejar l'espai, la participació i/o la recepció del públic.

Un cop finalitzat el procés de creació, les coproduccions seran exhibides en el marc de FiraTàrrega (setembre).

Durada del procés de creació

Els projectes presentats s'hauran d'ubicar en una d'aquestes dues opcions temporals:

  • Anuals: Propostes amb un calendari de creació que els permeti estrenar en el marc de FiraTàrrega, al mes de setembre.

  • Guaret. Propostes que escapen de la lògica de la immediatesa i que inclouen processos d'investigació, reflexió i assaig biennals. L'estrena es fa el segon any, al mes de setembre, a FiraTàrrega.

Inscripció en la convocatòria

Les companyies interessades a presentar proposta artística han d'emplenar el formulari d'inscripció entre el 20 de juliol i el 15 de setembre. Les companyies participants han d'acceptar les condicions de participació establertes a la convocatòria del programa Suport a la Creació.

Resolució de la convocatòria

La direcció artística de FiraTàrrega avalua i selecciona els projectes presentats. Durant el mes de desembre, FiraTàrrega comunica als interessats si han estat o no seleccionats. En cas que un projecte sigui seleccionat, la residència es coordinarà de manera conjunta entre la companyia i FiraTàrrega.

La participació en aquesta convocatòria suposa l'acceptació que la decisió de la resolució és inapel·lable.

Algunes de les companyies que han passat pel programa

Joan Català (Pelat, 2013); Animal Religion (Chiken Legz, 2014); Cia. Hotel Iocandi (Peix, 2019); Eléctrico 28 (The Frame, 2019); Magí Serra i Anamaria Klajnšček (Cossoc, 2019); Íntims Produccions (Èter Brota, 2020); Emilia Gargot (Container, 2020); Colectivo Que No Salga de Aquí (Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig, 2021); Glòria Ribera (Parné, 2021); Tombs Creatius (Secrets, 2021); Kamchatka (Alter, 2021); Roger Bernat/FFF (Dormifestació, 2022); Insectotròpics (Orpheus, 2022).

Cerca al web

×