Blog de FiraTàrrega

RSS

Comunitat, Creació, Mercats, Política cultural, Professionals, Públics, Territori Creatiu 03/02/2022 Àrea de comunicació

De què parlem quan parlem d’acompanyar?

Acte de presentació Territori Creatiu 2022 © Dani Hernàndez. Arxiu FiraTàrrega

Acte de presentació Territori Creatiu 2022 © Dani Hernàndez. Arxiu FiraTàrrega

Més enllà de la definició oficial del programa Territori Creatiu —que trobareu aquí—, la seva essència s’associa al concepte d’acompanyament. Per a l’equip de la Fira, el terme acompanyar s’ha convertit en la paraula màgica, la clau de pas, el leitmotiv d’una manera de fer i d’entendre la nostra feina com a gestors culturals des de l’esfera pública. No debades, la nostra missió principal com a organització és «fomentar i acompanyar processos de creació artística, contribuir a l’enfortiment sectorial i nodrir el mercat de talent creatiu».

Entenem acompanyar com el procés que comença escoltant les necessitats dels creadors i/o professionals; que continua establint-hi un diàleg i intercanviant impressions; i acaba guiant, proposant i assessorant-los —des de la nostra experiència sectorial i compartint el nostre coneixement com a organització—, en diferents àmbits: la recerca, l’adequació artística, la producció, la gestió, la logística, l’exhibició, la distribució o el mercat.

Acompanyar vol dir tot això, i encara moltes coses més. Sobretot perquè també ens proposem «aproximar les arts escèniques a la ciutadania i al territori, vetllant per la democratització cultural, la inclusió, la igualtat, l’accessibilitat, la sostenibilitat i la transparència». Acompanyem, doncs, els artistes i professionals, en aquest recorregut de dins cap a fora, que va del moment zero de la creació fins a l’emplaçament de la proposta artística en el seu mercat de destinació més adient. Però també volem atansar els ciutadans a aquest procés creatiu, en un trajecte invers d’acompanyament que va de fora cap a dins, cap a les entranyes de la creació i de la gestió professional.

I, finalment, nosaltres mateixos —l’equip de la Fira— som acompanyats, en aquest procés d’aprenentatge constant que és compartir el que tens i el que saps amb les persones i les organitzacions que t’envolten. Afortunadament, ens sentim molt ben acompanyats. No només pels coproductors i còmplices que sumeu energies i recursos a les creacions artístiques que seleccionem. També pels ciutadans i espectadors que creieu en la nostra tasca i en la nostra prescripció. Pels mecenes i patrocinadors que hi vinculeu les vostres marques. I, evidentment, per les institucions que creieu que FiraTàrrega té un paper central i constituent en el desenvolupament de les arts escèniques del nostre país, que ha de ser preservat i acompanyat des de la cosa pública.

Be Sociable, Share!

    Afegir un comentari

    Cerca al web

    ×