Blog de FiraTàrrega

RSS

Arts de carrer, Arts escèniques, FiraTarrega, La Llotja, Política cultural, Professionals 18/10/2021 Àrea de comunicació

Què hi pinteu aquí?

Per Ester Bartomeu, vicepresidenta de l’AADPC.

Acte celebració 40è aniversari FiraTàrrega. Foto: Núria Boleda

Acte celebració 40è aniversari FiraTàrrega. Foto: Núria Boleda, 2021

Fa 40 anys estàvem en un moment convuls de revolució social: l’intent d’assassinat del Papa, l’intent d’assassinat del president dels Estats Units, el cop d’estat del 23F… Per tant, havien de sorgir coses noves per sortir de la depressió, de l’opressió… i, evidentment, la cultura havia d’estar a l’alçada i abanderar la lluita. Van néixer Vol Ras, El Tricicle, La Cubana, i tants altres.
L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) també va néixer l’any 1981. Vam sorgir com a organització de caràcter professional i sindical, independent i sense ànim de lucre. Hem treballat durant aquests anys per defensar els drets laborals i la dignificació de la professió. Sempre hem pensat que actuant col·lectivament s’obtenen millors resultats que no pas de forma individual.
FiraTàrrega era un espai per donar veu a tota aquella creativitat teatral emergent. Poc a poc es va anar consolidant com un projecte ferm que avui en dia té molta força. Voldríem felicitar els organitzadors per la feina feta durant tants anys i, sobretot, per la gran tasca que també es fa proporcionant residències a nous artistes i creadors, coordinant-los perquè la seva feina vagi més enllà de la Fira i pugui tenir visibilitat.
Tant l’AADPC com FiraTàrrega compartim aquest esperit de lluita per un col·lectiu que contribueix al desenvolupament de la societat, de la cultura i de les arts. Ja fa molts anys que col·laborem plegats i que treballem per a la organització d’activitats que ajuden a donar visibilitat al treball dels professionals de la cultura. Poc a poc ha anat creixent una voluntat de treballar junts aportant sempre noves propostes d’activitats que ajudin a millorar l’edició anterior. Els primers anys vam començar a venir d’espectadors, formant part del gaudi de la Fira, i amb els anys vam tenir presència amb estand propi a La Llotja, participant en xerrades, presentant Sindicart el 2012 o organitzant activitats com els speed-meetings que ja s’han consolidat com una activitat integrada a la Fira. El primer any que vam muntar estand vam tenir comentaris de tot tipus, des dels que ens deien «què hi pinteu aquí?» als que ens deien «ja era hora que vinguéssiu de manera fixa». A poc a poc tots hem anat veient el sentit de ser-hi, aixoplugant els artistes (associats o no) perquè puguin utilitzar l’estand per a fer reunions, per trobar-se amb col·legues, per deixar la motxilla o fins i tot per carregar el mòbil. Són 40 anys d’un llarg recorregut que ens satisfà avui quan veiem que ens anem fent grans i que cada dia som millors.
Des de la nostra revista Entreacte cada any hem intentat donar veu a FiraTàrrega publicant l’actualitat de la Fira i entrevistes als directors i directores, fent visible que el teatre de carrer ÉS teatre i s’ha de recolzar de la mateixa manera.
Volem agrair la feinada que feu perquè aquest esdeveniment sigui possible any rere any, especialment a gent com en Mike Ribalta que ens coordina a tots perquè hi siguem i ens hi sentim còmodes, que ens ajuda en tot allò que necessitem… Què passarà quan tu no hi siguis?
Com a AADPC, ens sentim orgullosos de pertànyer una mica a aquesta família i estem convençuts que aquesta Fira de Tàrrega celebrarà molts aniversaris més. Moltes gràcies.

Be Sociable, Share!

    Afegir un comentari

    Cerca al web

    ×