Blog de FiraTàrrega

RSS

Arts de carrer, General 04/10/2021 Àrea de comunicació

No deixeu d’emocionar-nos

Per Jordi Muntada. Espectador de la Fira

Jordi Muntada

Amb aquest text de Jordi Muntada iniciem la publicació d’una sèrie de 4 articles que recullen les intervencions que es van fer en el marc de l’acte de celebració dels 40 anys de la Fira a la plaça dels Comediants de Tàrrega, el 9 de setembre de 2021.

Ara fa 40 anys que vaig sortir a fer un tomb pels carrers de Tàrrega. Era la festa major i em vaig trobar que hi passaven coses que no havia vist mai, cercaviles imparables, titelles gegants, que si el sol, que si la nit, dracs, fum…
La gent ens miràvem i no enteníem res, no sabíem el que passava, però estàvem a gust. Jo crec que ningú sabia què era una fira de teatre al carrer, però era una festa que no s’acabava mai. A mi personalment, tot allò em va sacsejar però m’hi vaig enganxar de seguida. Bé, van anar passant els anys i tot anava a més, noves sensacions, espectacles al·lucinants, coses que passaven en espais que no et podies imaginar. Jo anava amunt i avall sense parar, fins i tot hi va haver uns anys que no volia anar a dormir, hi havia tanta intensitat al carrer, que no em volia perdre res.
Per a mi la fira és increïble, el que passa al carrer em dona aire, em dona vida. No ho sé, de vegades n’hi ha prou amb el gest d’una actriu, amb la imatge d’un espectacle, amb algú que et trobes a la cantonada d’un carrer fent no sé què i et quedes parat i no saps què dir. Aquests moments son impagables. És una sensació difícil d’explicar, s’ha de viure.
Per a mi la fira avui, continua mantenint una essència especial, que et convida a gaudir del carrer i de la gent que t’hi trobes. Això sí, des de la part de l’espectador, d’aquests 4 milions d’espectadors que han passat per la Fira i dels molts més que vindran, voldria dir una cosa a tota la gent, en qualsevol dels seus àmbits, que fa possible FiraTàrrega i les arts escèniques en general: no deixeu d’emocionar-nos, de despertar-nos, de trencar-nos els esquemes, de provocar-nos, de fer-nos viure una mica més. Nosaltres, els espectadors, us estem esperant.
Molt bona fira a tothom.

Be Sociable, Share!

    Afegir un comentari

    Cerca al web

    ×