FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dijous, 6 de de setembre de 2018

FiraTàrrega 2018: jornada inaugural, fotografies i vídeos

La companyia francesa Compagnie Lucamoros serà l'encarregada de donar el tret de sortida de FiraTàrrega 2018 amb l'espectacle La Tortue de Gauguin avui al parc de Sant Eloi a les 21:30h.

La Consellera de Cultura Laura Borràs, inaugura FiraTàrrega 2018 juntament amb Rosa Maria Perelló, Alcaldessa de Tàrrega; Fernando Cerón, Subdirector General de Teatro - Ministerio de Cultura, Educación y Deporte; Joan Reñé, President de la Diputació de Lleida; Oriol Martí, Director executiu de FiraTàrrega; i Jordi Duran, Director artístic FiraTàrrega.


El primer dia de FiraTàrrega ha comptat amb una programació extensa, amb Diana Coca que ha estrenat Corporeïtats al límit, Chroma Teatre amb Prácticas de vuelo para acabar con el olvido i l'estrena de Painball de Les Impuxibles.

La jornada de demà divendres continua amb 69 actuacions i a data d'avui s'han venut 6.264 localitats i s'han esgotat 85 passis dels 221

Avui dijous a les 19h ha tingut lloc la inauguració institucional de FiraTàrrega 2018 amb la presència de Laura Borràs, Consellera de Cultura; Rosa Maria Perelló, Alcaldessa de Tàrrega; Fernando Cerón, Subdirector General de Teatro - Ministerio de Cultura, Educación y Deporte; Joan Reñé, President de la Diputació de Lleida; Oriol Martí, Director executiu de FiraTàrrega; i Jordi Duran, Director artístic FiraTàrrega.

L'espectacle inaugural d'aquesta 38ena edició de FiraTàrrega ha anat a càrrec de la companyia francesa La Compagnie Lucamoros amb La Tortue de Gauguin  un espectacle de carrer interdisciplinari que combina la pintura en directe, el teatre d'ombres i la música escènica. Una peça que mostra el procés d'elaboració d'una obra gràcies a una dramatúrgia visual que té lloc en una estructura vertical de 9 metres, amb sis pintors, una actriu i música en viu. Un políptic de metall, un retaule contemporani que reivindica la màgia de la creació i la condició efímera de l'art que es podrà veure al parc de Sant Eloi el divendres i el dissabte.

Segona jornada de FiraTàrrega 2018

Demà divendres tindrà lloc la segona jornada de FiraTàrrega 2018 amb 69 sessions d'espectacles que omplen Tàrrega de programació des de les 10.00h fins a les 2.00h de la matinada. 

La Fira arrenca amb 6.264 localitats venudes i 85 passis esgotats dels 221. A més, cal destacar que s'ha esgotat la totalitat de 4 espectacles: Prácticas de vuelo para acabar con el olvido de Chroma Teatre, Escargots de Slow Odou, Correo de Proyecto Correo i UN.HABITANTS_To make room for us de la Caterina Moroni.

D'entre tota la programació de demà, en destaquen creacions que s'han gestat a través del programa Suport a la Creació de FiraTàrrega com Flou Papagayo de la companyia Mumusic Circus on tres figures sensibles i emotives posen en evidència que l'art s'amaga en els instants quotidians. Les Impuxibles amb la seva primera peça de teatre de carrer Painball ompliran segur la plaça Major de Tàrrega. Demà també es podrà veure en estrena ZH o 36 milions de la jove companyia Emília Gargot que serà la seva primera vegada a FiraTàrrega. 

Demà divendres arriben les companyies internacionals com els francesos Adhok que portaran a Tàrrega L'envol,Issue de Secours i Le Nid o com els portuguesos TeatrKTO amb la seva peça Peregrinus un espectacle itinerant de carrer sense text inspirat en l'univers poètic de T.S. Eliot que expressa les ansietats humanes en un món deshumanitzat i consumista. Des de el Regne Unit arriba la Company Chameleon amb dos peces de dansa de carrer Of Man and Beast i Witness This que serà un dels imperdibles de demà a la plaça de les Nacions.

Entre les activitats professionals de demà, destaca la Without Walls consortium - un model de suport a la creació per a artistes de carrer, on es presentarà el consorci (17 festivals i 2 centres de creació) i la seva missió de suport a artistes del Regne Unit per desenvolupar i realitzar gires a l'espai públic. Es presentaran projectes futurs, en procés de creació, d'alguns dels artistes.També destaca la presentació del projecte per a la internacionalització de les arts escèniques per a tots els públics de La Mostra, FiraTàrrega i TTP. 

El Lunch Meeting organitzat per Catalan Arts serà el punt de trobada entre les companyies catalanes seleccionades al programa oficial de FiraTàrrega i els programadors internacionals acreditats a l'edició.

Cerca al web

×