FiraTàrrega. Teatre al carrer


Sinopsi

Vivim immersos en una societat cada vegada més complexa, amb realitats, comunitats i individus molt diversos que conviuen en el dia a dia de les ciutats, de vegades amb moltes dificultats, i que tenen un «univers mirall» a les xarxes socials. Assistim a un ressorgiment de l'autoritarisme i de la disminució o el control de les llibertats individuals i col·lectives. La informació ens arriba sovint de forma esbiaixada. La privacitat és un bé cada cop més escàs. Proliferen els populismes... L'espai públic és, ara més que mai, el reducte per a contrarestar la deriva d'una societat on són més importants les identitats econòmiques que les identitats individuals o culturals. El carrer esdevé paradoxalment l'espai idoni per a preservar les particularitats que són, en definitiva, la base de la pluralitat. Hem de facilitar un ambient de llibertat cultural sense censura i amb respecte a les diferents expressions. Ens hem d'obrir a nous canals, a nous llenguatges, a noves reivindicacions. FiraTàrrega, en tant que referent de les arts de carrer, vol mediatitzar aquesta reivindicació de l'espai públic com a marc per a l'exercici de la creativitat artística, però també, i de forma indissociable, de les llibertats, dels drets fonamentals, del respecte, de la ciutadania, de la convivència, de la reivindicació i de la transformació social que ens ha de permetre afrontar dignament els reptes de la societat del segle XXI. Volem inaugurar FiraTàrrega 2019 amb un format inèdit i agosarat, que vagi més enllà de les arts escèniques. Volem posar en escena un debat sobre l'Espai Públic a l'àgora de Tàrrega, la seva plaça Major. Per conversar sobre la seva capacitat per acollir la creació artística, el qüestionament de la realitat, el debat social i la transformació. Per dotar de diàleg aquesta nostra comunitat.

Fitxa artística

Per un debat d'obertura sobre els usos socials i artístics de l'espai públic. Conversen: Àngels Margarit i Xavier Antich. Traducció llenguatge de signes: Merche Chacón. Amb la col·laboració del CCCB

Actuacions
  • Dia 05: 20:00
Espai
Pl. Major
Preu entrada
Gratis
Públic recomanat
majors de 12 anys
Director
Moderació: Judit Carrera
Observacions
Subtítols en anglès i castellà. Accessible per a persones sordes signants. Subtitled in English and Spanish. Accessible for deaf people #Territori #Ciutat #Comunitat #Ciutadania #EspaiPúblic #Territory #City #Community #Citizenship #PublicSpace
Estrena
No
Idioma
Cat
Durada
60'
Comunitat
Catalunya
País
Espanya

Localització de l'espai

Cerca al web

×