FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

RSS

Mostrant de 1 a 10 de 220 notícies disponibles

 1. Dimarts, 22 de de setembre de 2020

  Finalitzat el procés de selecció per designar la nova Direcció Executiva de FiraTàrrega

  Un cop aportada la documentació i acomplerts els requisits formals de la convocatòria, la Comissió de designació proposarà al Consell d'Administració l'aprovació del nou nomenament 

 2. Dijous, 10 de de setembre de 2020

  La plataforma professional digital de FiraTàrrega s’erigeix com una aposta útil per al sector escènic

  · En dos dies, La Llotja en Línia de FiraTàrrega Pro Catalan Arts, ha acollit 25 presentacions d'espectacles, 5 taules de treball, 50 speed meetings de projectes artístics o de gestió, 2 converses obertes i un tour de resum final.

  S'han acreditat 906 delegats de 533 entitats d'arreu del món, amb presència de països com Alemanya, Bèlgica, Colòmbia, Croàcia, Iran, Irlanda, Japó, Lituània, Països Baixos, Polònia, Regne Unit, Rússia, Suècia, Xile... i s'han registrat 233 projectes de l'àmbit artístic o de la gestió que volen donar-se a conèixer a la comunitat professional.

  · La mitjana de seguiment de les diferents sessions, segmentades per mercat i idioma, ha estat de 120 professionals.

 3. Dimecres, 9 de de setembre de 2020

  La Llotja en Línia de FiraTàrrega Pro Catalan Arts arranca amb 906 professionals subscrits i 233 projectes artístics registrats

  Avui i demà lloc una trobada professional virtual amb una programació de diverses activitats, com ara pitchings, taules de treball, presentació de projectes i converses obertes sobre temes sectorials d'interès.

  S'han acreditat 906 delegats de 533 entitats d'arreu del món, amb presència de països com Alemanya, Bèlgica, Colòmbia, Croàcia, Iran, Irlanda, Japó, Lituània, Països Baixos, Polònia, Regne Unit, Rússia, Suècia, Xile... i s'han registrat 233 projectes de l'àmbit artístic o de la gestió que volen donar-se a conèixer a la comunitat professional.

 4. Dilluns, 7 de de setembre de 2020

  La Llotja en Línia: la trobada professional internacional de FiraTàrrega Pro Catalan Arts es transforma en una plataforma de mercat digital i permanent

  • La plataforma La Llotja en Línia és un espai virtual de mercat que transcendeix el temps i l'espai per oferir serveis més enllà dels dies de la Fira.

  • Els dies 9 i 10 de setembre tindrà lloc una trobada professional virtual amb una programació de diverses activitats, com ara pitchings, taules de treball, presentació de projectes i converses obertes sobre temes sectorials d'interès

  • Fins ara s'han acreditat 748 delegats de 430 entitats d'arreu del món, amb presència de països com Alemanya, Bèlgica, Colòmbia, Croàcia, Iran, Irlanda, Japó, Lituània, Països Baixos, Polònia, Regne Unit, Rússia, Suècia, Xile... i s'han registrat uns 200 projectes de l'àmbit artístic o de la gestió que volen donar-se a conèixer a la comunitat professional.

  • FiraTàrrega compta amb la col·laboració de Catalan Arts, la marca d'internacionalització de l'Institut Català de les Empreses Culturals, que eixampla la visibilitat de les companyies catalanes i teixeix una xarxa de relacions que obren portes a la contractació internacional.

 5. Dilluns, 6 de de juliol de 2020

  FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull fomenten la recerca per a l’escriptura dramatúrgica vinculada a l’espai públic a través del programa Hivernem

  FiraTàrrega i l'Institut Ramon Llull, fan una crida adreçada a creadors que, a títol individual, presentin una proposta de recerca per a l'escriptura d'una creació artística vinculada a les arts escèniques i a l'espai públic.

  El programa 'Hivernem' te l'objectiu de contribuir al desenvolupament de processos d'escriptura a través de la recerca, l'intercanvi de coneixement i la mentoria amb experts seleccio-nats que garanteixin l'excel·lència de l'escriptura, la investigació i la creació.

  A més d'una remuneració econòmica de 3.770 EUR, el programa Hivernem inclou tres períodes de residència i assessorament específic de persones expertes de prestigi reconegut en la matèria o disciplina objecte de la proposta

  Se seleccionaran dues propostes de les quals es valorarà, entre altres aspectes, l'experiència artística en l'àmbit de la recerca, la cultura i la creació, la qualitat artística i tècnica dels projectes en l'àmbit de la recerca, la viabilitat de la seva execució o valors com la perspectiva de gènere, la sostenibilitat i l'accessibilitat.

 6. Dimecres, 13 de de maig de 2020

  FiraTàrrega redefineix la seva activitat en una edició especial que s’adapta a les conseqüències de la pandèmia

  El format habitual de la Fira es posposa al 2021 (del 9 al 12 de setembre) i és substituït per una edició especial.

  El programa Suport a la Creació preserva el seu objectiu d'acompanyament a la creació escènica i configura el corpus de coproduccions finançades per la Fira, amb un total de 18 espectacles. Les residències i els assajos oberts a Tàrrega queden ajornats fins que es puguin garantir les condicions sanitàries i d'ocupació més idònies.

  Es manté l'activitat professional en les dates del 9 i 10 de setembre, però en format online, amb una programació de reunions, presentacions i ponències centrades a crear dinàmiques de mercat en l'àmbit nacional, estatal i internacional

  Es crea un circuit d'exhibició itinerant amb el segell FiraTàrrega i amb una programació d'espectacles d'arts de carrer que prendrà forma els tres primers trimestres de 2021 i que anirà acompanyat d'activitats de dinamització del mercat

 7. Dimecres, 29 de d’abril de 2020

  Suport a la Creació 2020, el programa d’acompanyament de processos de creació escènica de FiraTàrrega

  Un total de 18 projectes artístics han estat seleccionats en el programa Suport a la Creació de FiraTàrrega 2020, que preveu processos d'assessorament, residències de creació, assajos oberts i recerca de circuits de distribució per als espectacles en creació.

  S'incorporen una quarantena de còmplices de diversos equipaments escènics que, en tant que coproductors, garanteixen el finançament i el recorregut de distribució d'aquestes produccions.

  Per primer cop es proposa una «programació expandida» d'activitats relacionades amb els continguts temàtics dels espectacles.

  Les residències artístiques, els assajos oberts i les activitats relacionades amb els espectacles del programa queden a l'espera de concreció en la mesura que ho permeti el procés de desconfinament al llarg de les properes setmanes.

 8. Dilluns, 17 de de febrer de 2020

  L'espectacle Peix de la Cia. Hotel iocandi s'endú el Premi Moritz de FiraTàrrega a la millor estrena d'arts de carrer 2019

  ● Peix és un solo de petit format de carrer basat en el circ i el pallasso. Una reflexió, des de la poètica de l'absurd, sobre la lluita de poders, la buidor, el silenci i la solitud.

  ● El premi es dirimeix a través d'una enquesta anònima enviada a tots els professionals acreditats a FiraTàrrega 2019.

  ● El guardó és honorífic i no implica cap remuneració, més enllà del reconeixement a la bona tasca artística i de producció de la companyia.

 9. Dijous, 30 de de gener de 2020

  La UB publica els resultats d’un estudi de ciència ciutadana que es va fer a FiraTàrrega

  • L'article, publicat a la revista Scientific Reports, demostra que cada gènere manté un patró de cooperació diferent després de mantenir un contacte visual

  • La recerca mostra el potencial i la rellevància del carrer i de les arts escèniques per estudiar el comportament humà en espais d'alta sociabilitat

  Referència de l'article

  A. Cigarini, J. Vicens, i J Perelló. «Gender-based pairings influence cooperative expectations and behaviours». Scientific Reports, Gener 2020. Doi: https://doi.org/10.1038/s41598-020-57749-6

 10. Dimarts, 1 de d’octubre de 2019

  Obert el termini de presentació de propostes artístiques per a FiraTàrrega 2020

  A partir del primer d'octubre i fins al primer de desembre de 2019 queda obert el termini per a la presentació de propostes artístiques a la programació oficial de FiraTàrrega 2020.

  Foto: Tony Clifton Circus. FiraTàrrega 2019 © Núria Boleda

Cerca al web

×