FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

RSS

Mostrant de 1 a 10 de 228 notícies disponibles

 1. Dimarts, 29 de de juny de 2021

  Habitar l’espai, lema de la represa de FiraTàrrega el 2021, marcada encara per les restriccions

  FiraTàrrega tindrà lloc del 9 al 12 de setembre de 2021.

  Es reprèn l'activitat presencial en una edició marcada encara per algunes restriccions organitzatives que la caracteritzen com una edició extraordinària on es podran veure cinquanta espectacles.

  Aquest setembre es commemoren les 40 edicions de la Fira que només s'han vist interrompudes justament per la pandèmia que encara cueja.

  El leitmotiv de l'edició és Habitar l'espai un lema que pren tot el seu sentit en una convocatòria que recupera l'espai públic per a les arts escèniques, encara que sigui amb algunes restriccions.

 2. Dimarts, 27 de d’abril de 2021

  400 alumnes d’instituts de Tàrrega participen als assajos oberts de 'Container' de la companyia Emilia Gargot

  Del 3 al 7 de maig la companyia Emilia Gargot oferirà cinc assajos oberts de la seva nova creació Container que forma part del programa Suport a la Creació de FiraTàrrega 2021. Ho farà amb un públic ben especial: l'alumnat de cinc instituts d'educació secundària de la ciutat. L'objectiu, apropar les arts de carrer i les arts escèniques al públic més jove a través de la col·laboració que FiraTàrrega estableix amb diversos centres educatius i el Pla Educatiu d'Entorn de la capital de l'Urgell. Els assajos oberts tindran lloc a Cal Trepat (Avinguda Josep Trepat Galcerán, s/n) a les 10:30h.

 3. Divendres, 12 de de març de 2021

  FiraTàrrega encara el 2021 reforçant el seu paper de suport a la creació escènica i al sector professional

  Arrenca el Circuit Nòmada que, entre els mesos de març i octubre, portarà 30 espectacles a 36 poblacions arreu de l'estat espanyol i convocarà 10 trobades professionals.

  El programa Suport a la Creació 2021 inclou l'acompanyament de 14 espectacles de nova creació.

  La Llotja en Línia es reforça com a plataforma de trobada professional oberta i permanent, amb un catàleg ampli de creacions escèniques i amb activitats periòdiques que no descarten la trobada presencial.

  El leit motiv de l'anualitat 2021 és "Habitar l'espai" i es reflecteix en una imatge gràfica creada per Sopa Graphics.

 4. Dimecres, 3 de de març de 2021

  El Circuit Nòmada arrenca a Tàrrega amb 4 espectacles de carrer

  El Circuit Nòmada és un circuit d'exhibició amb una programació d'arts escèniques i d'arts de carrer seleccionada per FiraTàrrega que, al llarg de 2021, implica 30 creacions escèniques i una quarantena d'espais d'exhibició de 36 poblacions arreu del territori peninsular. Cal entendre aquest Circuit com l'equivalent del que hauria estat la programació artística i la trobada professional presencial de FiraTàrrega 2020

 5. Dilluns, 25 de de gener de 2021

  La Llotja en Línia dona continuïtat a l’oferta digital per als professionals de les arts escèniques

  El 28 de gener tindrà lloc la segona jornada digital de la plataforma amb la presentació d'un estudi sobre els perfils de la comunitat professional, la presentació de 6 propostes artístiques i dels projectes Mapa de las artes de calle de l'associació Patea i Perform Europe, plataforma europea per a la mobilitat cultural digital i presencial sostenible.

  La plataforma digital de FiraTàrrega Pro Catalan Arts segueix activa després de l'activitat programada el 9 i 10 de setembre de 2020, que d'ençà d'aleshores, compta amb 920 subscriptors d'arreu del món i 260 projectes artístics i professionals.

  Després d'aquesta jornada professional es començarà la renovació de l'espai virtual per tal de millorar les seves eines i prestacions amb la voluntat de consolidar-la com a punt de trobada i mercat virtual permanent i dinàmic, que complementi les trobades professionals que es reprendran al març, en l'inici del Circuit Nòmada.

  En l'àmbit artístic, FiraTàrrega acull també aquesta setmana la residència de creació de la companyia Kamchàtka a Tàrrega, vinculada al programa Suport a la Creació.

 6. Dijous, 15 de d’octubre de 2020

  FiraTàrrega reprèn l’activitat de Suport a la Creació amb un assaig obert a Altet

  FiraTàrrega programa l'activitat de residències artístiques, assajos oberts i programació expandida del programa Suport a la Creació 2020, a partir del proper 25 d'octubre.

  Les activitats programades que impliquen assistència de públic seran amb accés restringit, ús preceptiu de mascareta, seguiment de totes les mesures de protecció sanitària Covid-19 i caldrà fer reserva prèvia trucant al telèfon de la Fira (973 310 854).

  L'assaig obert de la companyia La Industrial Teatrera, amb el seu espectacle Herencia, el 25 d'octubre al poble agregat d'Altet, serà la primera activitat programada.

 7. Dijous, 8 de d’octubre de 2020

  Els projectes d’Ada Vilaró i Jordi Aspa han estat seleccionats en la primera convocatòria del programa Hivernem de recerca per a l’escriptura per a l’espai públic, de FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull

  El projecte d'Ada Vilaró està centrat en una investigació entre la ciència i l'art sobre l'escalfament global del planeta i el canvi climàtic per potenciar la consciència social sobre com ens relacionem i impliquem en aquests canvis. El projecte de Jordi Aspa vol analitzar l'humor com a indicador social i com eina de transformació i d'igualtat amb la finalitat de crear una dramatúrgia sobre un nou paradigma basat en el riure.

  En aquesta primera convocatòria s'han presentat 21 projectes de diferents territoris de parla catalana.

  El programa Hivernem de FiraTàrrega i l'Institut Ramon Llull pretén fomentar la recerca per a l'escriptura de creacions artístiques vinculades a les arts escèniques i a l'espai públic.

  A més d'una remuneració econòmica de 3.770 EUR, els premiats es beneficiaran de tres períodes de residència de creació i assessorament específic de persones expertes de prestigi reconegut en la matèria o disciplina objecte de la proposta

 8. Dimecres, 7 de d’octubre de 2020

  El Consell d'Administració aprova el nomenament de Natàlia Lloreta com a nova directora executiva de FiraTàrrega

  · El Consell d'Adminstració, reunit el dilluns 5 d'octubre passat, va aprovar per unanimitat el nomenament de Natàlia Lloreta Pané.

  · El càrrec es farà efectiu a partir del proper 1 de novembre.

  · Natàlia Lloreta, llicenciada en Comunicació Audiovisual, té una llarga trajectòria com a gestora cultural.

 9. Dimarts, 22 de de setembre de 2020

  Finalitzat el procés de selecció per designar la nova Direcció Executiva de FiraTàrrega

  Un cop aportada la documentació i acomplerts els requisits formals de la convocatòria, la Comissió de designació proposarà al Consell d'Administració l'aprovació del nou nomenament 

 10. Dijous, 10 de de setembre de 2020

  La plataforma professional digital de FiraTàrrega s’erigeix com una aposta útil per al sector escènic

  · En dos dies, La Llotja en Línia de FiraTàrrega Pro Catalan Arts, ha acollit 25 presentacions d'espectacles, 5 taules de treball, 50 speed meetings de projectes artístics o de gestió, 2 converses obertes i un tour de resum final.

  S'han acreditat 906 delegats de 533 entitats d'arreu del món, amb presència de països com Alemanya, Bèlgica, Colòmbia, Croàcia, Iran, Irlanda, Japó, Lituània, Països Baixos, Polònia, Regne Unit, Rússia, Suècia, Xile... i s'han registrat 233 projectes de l'àmbit artístic o de la gestió que volen donar-se a conèixer a la comunitat professional.

  · La mitjana de seguiment de les diferents sessions, segmentades per mercat i idioma, ha estat de 120 professionals.

Cerca al web

×