FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dijous, 25 de de juny de 2015

Cinc companyies catalanes vinculades a FiraTàrrega presentaran els seus projectes al Festival Greenwich+Docklands

Aquesta presència és possible gràcies a la col·laboració del Festival amb l'Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya i l'acompanyament de FiraTàrrega, que ja ha funcionat en edicions anteriors

Tàrrega - 25 de juny de 2014 - Greenwich+Docklands International Festival (GDIF) acollirà un any més la participació catalana al seu festival. Del 26 al 28 de juny, un total de 5 companyies catalanes viatjaran fins a Londres per presentar les seves novetats, espectacles inèdits o acabats d'estrenar que busquen projecció internacional. L'activitat tindrà lloc dins de l'apartat professional del festival, organitzat per XTRAX, i consistirà en un pitching en què les companyies explicaran els seus nous projectes amb la voluntat de donar-se a conèixer fora de les nostres fronteres.

Carla Rovira, una de les artistes que forma part del Programa de Suport de la Creació de FiraTàrrega 2015, presentarà la seva proposta MOST OF ALL, YOU'VE GOT TO HIDE FROM THE CHICKS Partint de les preguntes «Què amaguem als nens?» i «Què és allò que no els volem mostrar?», Rovira planteja un projecte que consta de dues fases, una d'investigació i una altra de creació. La primera vol aprofundir en la relació que estableixen els més joves amb el teatre, a partir del treball amb un grup de nois d'entre 9 i 16 anys i amb l'objectiu enfortir els seus vincles amb les arts interpretatives i promoure la seva participació activa com a espectadors. En la segona part, i a partir d'aquesta investigació, Carla Rovira presentarà una performance inspirada en la figura de Mrs. Robinson (de la pel·lícula El graduat).

D'altra banda, el clown català Leandre presentarà ICEBERG, un espectacle de clowns que es troben al mig del no-res, esperant en un iceberg que podria ser una illa, el darrer refugi, l'expressió del buit, de la soledat, de l'essència. Una oda a la felicitat, a l'optimisme i a la bellesa

La darrera proposta que viatjarà a Londres és PURPUSII de la Cia. En Diciembre, l'espectacle inclou cant, dansa, text, roda cyr i perxa xinesa, una amalgama d'ingredients que porten els seus protagonistes a l'extrem físic. Un muntatge de circ que recrea un un món oníric i farcit de moviment, desequilibris, jocs, universos propis i girs poètics.

La coreògrafa Vero Cendoya presenta LA PARTIDA inspirada en l'univers de la pel·lícula «L'arbitro» de Paolo Zucca, aquesta peça coreogràfica  posa en diàleg la dansa contemporània i el futbol. 5 ballarines, 5 futbolistes i 1 àrbitre sobre una pista posen en evidència les semblances i les diferències entre les dues disciplines. Una reflexió sobre les necessitats i les prioritats de l'ésser humà. Passió i humor, força i sensibilitat, animalitat i sofisticació es confronten en una partida en la qual els protagonistes i els espectadors es juguen la vida sobre el terreny de joc.  Amb el suport de El Graner (Centre de Creació del Cos i el Moviment)

THE TRAVEL&CORNER AGENCY és l'espectacle itinerant de Marga Socias que vol acostar-se a la ciutat des d'una perspectiva diferent: col·lectiva, sensorial, fantàstica i, per sobre de tot, lúdica i entretinguda. Un viatge pels carrers i carrerons per canviar l'enfocament i la mirada. Una barreja de passejada, d'històries que ens transporten a un altre temps i de redescoberta o d'apropament dels visitants al lloc, de relació interpersonal i d'autoconeixement. Una oportunitat única per travessar a l'altra banda de la realitat

El GDIF és un dels festivals de referència al Regne Unit. Acull més de 150 actuacions de 30 companyies britàniques i internacionals, i se celebrarà del 26 de juny al 6 de juliol al barri londinenc de Greenwich.

Cerca al web

×