FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dilluns, 9 de de febrer de 2015

Oberta la convocatòria del Premi Ramon Roca Boncompte orientada a estudis de gestió cultural

El guardó, dotat amb 6.000 € i convocat per Ros Roca Group i FiraTàrrega, s'orienta a partir d'aquesta edició a treballs assagístics en el camp de la gestió cultural

Tàrrega, 9 de febrer de 2015 - Un any més Ros Roca Grup i FiraTàrrega convoquen el Premi Internacional Ramon Roca Boncompte d'estudis de gestió cultural, que arriba a la seva cinquena edició. Aquest cop, però, l'organització ha volgut donar un nou enfocament a la tipologia dels treballs, centrant-se en els estudis de caràcter, dimensió i aplicabilitat universal que tinguin un contingut assagístic. Així, s'aposta per una vessant més reflexiva de les propostes.

El guardó manté el seu objectiu de contribuir a la difusió dels estudis en l'àmbit de la gestió cultural i és un dels pocs d'aquestes característiques que existeixen en l'àmbit internacional. Pel que fa a la valoració dels originals presentats, es tindran en compte quatre grans criteris: la rellevància i la innovació reflexiva, la capacitat social, política i cultural de transformació; l'aplicabilitat propositiva i el rigor metodològic de l'assaig.

Una altra novetat d'aquesta cinquena edició és que ha canviat el format de l'entrega del premi, que es converteix en una presentació pública de l'assaig guanyador, que tindrà lloc durant el mes de novembre. El jurat del premi està integrat per representants de les entitats organitzadores del premi i per experts en gestió cultural de diferents universitats catalanes (UdL, UB, UPF, UOC) i compta per primera vegada amb la col·laboració de l'Associació de Gestors Culturals de Catalunya (AGCC). La deliberació i publicació de l'obra guanyadora es durà a terme el mes d'octubre de 2015.

La passada edició del Premi Ramon Roca va rebre un total de 15 estudis i investigacions de diversa procedència. El treball guanyador va ser pel treball de Tino Carreño Morales, La gestión de festivales en tiempos de crisis: anàlisis de las estrategias financieras y laborales e impacto de la recesión econòmica. L'estudi consistia en una anàlisi sobre l'impacte de la crisi en la gestió de diversos festivals (arts escèniques, música i audiovisual) de l'Estat.

Cerca al web

×