FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dimecres, 29 de d’octubre de 2014

Tàrrega rep un Premi Francesc Candel per un projecte teatral que promou la integració de persones immigrades

FiraTàrrega i la Regidoria d'Acció Social de la capital de l'Urgell han rebut un dels Premis Francesc Candel 2014 que concedeix la Fundació Lluís Carulla distingint accions de sensibilització i integració social vers les persones immigrades. El reconeixement s'ha atorgat amb motiu del projecte teatral Close encounters of the different kind, dirigit per l'hongarès Martin Boross i coproduït per FiraTàrrega i l'Oficina d'Acció Social i Ciutadania (OASIC). L'espectacle s'estrenà dins la programació oficial de la passada edició de FiraTàrrega a càrrec de la companyia StereoAct i amb la participació activa de persones nouvingudes al municipi de Tàrrega. Així, es brindà a aquestes persones l'oportunitat de realitzar una creació teatral col·lectiva alhora que s'impulsà la seva inclusió social.

Lliurament del guardó en una cerimònia a Barcelona

El lliurament de la distinció va tenir lloc el dimarts 28 d'octubre en una cerimònia al Pati Llimona de Barcelona. Hi assistiren la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló; la regidora d'Acció Social, Josefina Bernades; el director artístic de FiraTàrrega, Jordi Duran; el gerent de FiraTàrrega, Oriol Martí; la presidenta de la Fundació Lluís Carulla, Montserrat Carulla; les tècniques de l'OASIC, Mireia Fontanet i Nana Harastasan; el director escènic Martin Boross; i bona part dels participants a l'obra Close encounters of the different kind.

Procés de creació col·lectiu

El muntatge gira al voltant de conceptes com el sentiment de pertinença, la llar, l'estrangeria o el fet d'esdevenir sospitós davant els altres. Durant les sessions de preparació es va dur a terme una recerca interactiva on es compartiren històries i vivències, a més d'integrar els coneixements i les capacitats dels participants (cantar, ballar, tocar un instrument, dibuixar, fotografiar,...). Així, el fil narratiu es va anar elaborant de mica en mica amb la contribució de tot l'elenc. Close encounters of the different kind es representà els dies 12, 13 i 14 de setembre a l'edifici de Cal Trepat.

Segon Premi Francesc Candel que rep l'Ajuntament de Tàrrega

Els Premis Francesc Candel, que enguany assoleixen l'11a edició, compten amb la col·laboració de la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. La Regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament de Tàrrega ja fou guardonada l'any 2012 amb un dels Premis Francesc Candel per la seva campanya Desmuntant rumors, la qual ajudà a desmentir falsos estereotips vinculats a la població immigrant. Amb el ressò obtingut arran del guardó, la campanya serví de model per a altres actuacions similars endegades arreu del territori.

Cerca al web

×