FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dimecres, 10 de de juliol de 2013

El Programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega participa de les activitats per a creadors emergents del Festival Cratère Surfaces francès

El Festival Cratère Surfaces d'Arts de Carrer de la localitat francesa d'Alès va convidar el primer cap de setmana de juliol artistes emergents de diversos països en el marc de l'Outdoor Lab Experience, un nou programa que té l'objectiu de potenciar la presència al Festival dels creadors del futur.

Fidel a la seva determinació d'expandir-se en el temps i en l'espai, FiraTàrrega no deixa de fer passos endavant per guanyar presència no només a Catalunya sinó també fora de les nostres fronteres. Recentment, la Fira ha tingut presència activa al Festival Cratère Surfaces d'Alès, un festival d'Arts de Carrer de referència a França. En l'edició de 2013, que ha tingut lloc entre el 5 i el 7 de juliol, aquest certamen ha programat un laboratori dedicat a creadors emergents anomenat Outdoor Lab Experience (OLE), i és dins aquesta activitat que FiraTàrrega ha participat mitjançant dos creadors que han format part del Programa de Suport a la Creació i que han estat escollits per la Fira i el Festival Cratère Surfaces francès. Un d'ells és Jordi Queralt, parella artística d'Esteve Soler a Contra la ciutat, una interessant proposta que es podrà veure en l'edició d'enguany de la Fira. L'altre és Ricard Soler, de la companyia Obskené, que va participar al Programa de Suport a la Creació del 2012 amb l'espectacle Trossos.   

Escriure i muntar un espectacle en un espai públic és un repte, especialment quan es fa per primera vegada. L'artista ha de saber situar el públic, preveure la possibilitat d'interacció, centrar l'atenció on correspon, entre moltes altres qüestions. I en tot això, els creadors d'Arts de Carrer  francesos tenen una dilatada experiència i, de fet, es caracteritzen per la seva creativitat i dinamisme. Grans noms de les Arts de Carrer a França han creat imatges inoblidables forjant l'imaginari col·lectiu d'espectadors de diverses generacions i també d'artistes.

Amb el programa Outdoor Lab Experience, el Festival Cratère Surfaces ha volgut oferir a determinats artistes internacionals emergents l'oportunitat de conèixer diferents espectacles de la configuració d'un festival, des del punt de vista de l'espectador, però amb el sentit crític dels professionals. Per primer cop, el Festival ha inclòs un programa professional destinat als artistes emergents basat en conferències, visites guiades i altres activitats especialment pensades per fomentar els contactes i l'intercanvi entre professionals. Delegacions de 2 o 3 artistes procedents de diferents països, sovint en representació d'altres festivals, han estat convidats a participar d'aquesta experiència.

Festival Cratère Surfaces juliol 2013 (Alès, França)

Festival Cratère Surfaces juliol 2013 (Alès, França)

Cerca al web

×