FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dimarts, 28 de d’octubre de 2014

Obertura del període de matrícula per a la segona edició del Màster de Creació en Arts de Carrer de FiraTàrrega

Tàrrega - 28 d'octubre de 2014. El Màster de Creació en Arts de Carrer impulsat per FiraTàrrega i la Universitat de Lleida ara fa dos anys arrencarà el poper mes de gener la seva segona edició. Aquesta iniciativa pedagògica és pionera en l'àmbit internacional, i té un caràcter biennal. Els estudis tenen com a finalitat formar professionals de la creació a l'espai públic, i esdevenir un pont entre la formació i el mercat. La preinscripció es tanca aquest proper divendres, 31 d'octubre, i les matrícules s'obren a partir de l'1 de novembre. El curs arranca el  26 de gener de 2015 i finalitza l'octubre del mateix any.

El Màster es realitza cada dos anys i és un títol propi de la Universitat de Lleida (UdL). Consta de classes magistrals, pràctiques artístiques grupals i l'elaboració i defensa d'un projecte artístic individual que permet a l'alumne treballar la seva expressió a partir de les possibilitats del carrer. Una de les novetats d'enguany és l'obertura d'una finestra al circ, amb dues assignatures específiques. La formació, que ofereix 60 crèdits ECTS, s'adreça a graduats en arts escèniques, professionals del sector, artistes que vulguin adoptar els llenguatges de carrer, gestors culturals o urbanistes interessats en la ciutat com a espai de múltiples possibilitats artístiques. Els idiomes vehiculars de les classes són el castellà i l'anglès. Durant el 2014 FiraTàrrega ha realitzat diversos acords i convenis amb institucions públiques i privades per fomentar la mobilitat d'alumnes internacionals a través de beques, i el màster comptarà amb la presència d'alumnes mexicans, xilens i urugaians.

Un dels valors més importants del Màster és el seu professorat. Una selecció de prestigiosos teòrics i professionals, nacionals i internacionals, exposaran els seus coneixements i experiències. Entre altres, els estudis que tindran lloc a la ciutat de Tàrrega comptaran amb la presència de Manuel Delgado, antropòleg i professor de la UB; Carme Bellet, geògrafa i professora de la UdL; Paco González, arquitecte i urbanista; Simona Levi, artista multidisciplinar i directora de Conservas; Mercè Saumell, professora de l'Institut del Teatre de Barcelona; Lluís Bonet, coordinador del Màster en Gestió Cultural UB; Àngel Mestres, director general de Trànsit Projectes; John Lee, de la Universitat de Winchester; Roberto Magro, director artistic de la Central del Circ; Montse Colomé, coreògrafa; Esteve Soler, dramaturg; Jordi Jané, investigador, crític i professor circense; Pep Salazar, del Festival OFFF; Yohann Floch, coordinador xarxa Face; Jordi Planas, professor de Institut del Teatre i Octavi Rofes, antropòleg i professor a Escola Eina (UAB).

Així mateix, en paral·lel al Màster, hi ha una oferta complementària de cursos universitaris, interessants per a aquelles persones que no vulguin cursar el Màster sencer. En concret, es podran fer els cursos d'Expert universitari en Ciutat i Creació Artística (que requereix formació universitària prèvia) i els cursos universitaris "Ciutat: art, pensament i societat" i "Polítiques, comunicació i producció de les arts de carrer" (que no requereixen titulació prèvia)

Calendari

Preinscripció: de l'1 de juliol al 31 d'octubre de 2014

Matrícula: de l'1 de novembre al 15 de desembre de 2014

Curs: de gener a octubre de 2015

Cerca al web

×