FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dilluns, 13 de d’octubre de 2014

La companyia Animal Religion guanya el Premi Moritz a la millor estrena d’arts de carrer i no convencionals de votació professional amb el site-specific Chicken Legz

Per tercer any consecutiu, la companyia premiada forma part del Programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega, la secció que dóna suport i acompanya les noves creacions artístiques de companyies emergents. Ârtica de la companyia Ponten Pie el 2013, i Que vaya bonito de Teatro de Cerca el 2012 són els anteriors guanyadors del premi.

Tàrrega, 13 d'octubre de 2014 - Chicken Legz, un dels espectacles que s'ha pogut veure a FiraTàrrega 2014, ha estat guardonat amb el Premi Moritz a la millor estrena d'arts de carrer i no convencionals. D'entre totes les estrenes de la 34a edició de la Fira, la de la companyia catalano-finlandesa Animal Religion ha estat l'escollida pels 789 professionals acreditats a FiraTàrrega 2014, que han actuat com a jurat a través d'una enquesta digital secreta que es va posar en marxa un cop acabada la Fira. Chiken Legz és un espectacle coproduït per FiraTàrrega i El Graner, amb la col·laboració del Teatre Municipal d'Olot i Subtopia (Suècia).

Enguany, la proposta d'Animal Religion es va veure dins la secció Plataforma, l'apartat R+D+I i, per tant, l'espai més creatiu i arriscat de FiraTàrrega integrat pels espectacles que han completat el seu procés de producció dins del programa de Suport a la Creació de La Fira. Aquest és el tercer any consecutiu -dels tres anys d'història del premi- que els professionals atorguen el guardó a una companyia integrada a aquest programa que estableix un pla de residències artístiques que s'inicia al març i que fomenta i incentiva projectes de nova creació. Es tracta, per tant, de la secció de programació més innovadora i amb clar segell de la filosofia de la Fira.

Moritz, patrocinador oficial d'aquest premi des dels seus inicis, va atorgar-lo l'any passat al muntatge Ârtica de la companyia catalana Ponten Pie, i el 2012 a l'espectacle Que vaya bonito, de Teatro de Cerca. Enguany han optat al guardó els següents espectacles: La ira dels peixos, Solo2, Raindú, Andante, Close encounters of the different kind, Dynamite & Poetry, Sit back, The blind, Constructivo, La supervivencia de las luciérnagas, Fugit, El rei Gaspar, Gran rifa d'un fabulós viatge a Mèxic, Som, Mesa para 2, Thank you for dancing, Ti-Tlan (lugar entre), Micro-Shakespeare, The lift i el que finalment ha resultat premiat Chicken legz.

Animal Religion és una companyia molt jove formada pel finlandès Niklas  Blomberg i el català Quim Girón, una unió fruit dels seus estudis a la Universitat de Dansa i Circ d'Estocolm. Amb una clara tendència a descobrir i analitzar l'animal interior, aquests dos individus són els responsables de l'espectacle site-specific Chicken Legz, guanyador del Premi Moritz de FiraTàrrega 2014. En aquesta ocasió, Blomberg i Giron estaven acompanyats en escena per Ben Smith, John Simon, Santi Albalate, Tom Brand, Katri Lausjärvi i Benet Jofre en un nou muntatge que es realitzava en una granja a les afores de Tàrrega on els artistes compartien el protagonisme amb cavalls, gossos i oques a ritme de música electrònica.

Chicken Legz d'Animal Religion. Foto: Martí E. Berenguer

Chicken Legz d'Animal Religion. Foto: Martí E. Berenguer

Cerca al web

×