FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dissabte, 13 de de setembre de 2014

Un centenar de funcions en la tercera jornada de FiraTàrrega

Avui es podran veure, entre altres, la companyia de la República Txeca VerteDance & Jirí Havelka & Clarinet Factory, Africa de Luis Biasotto i Me va gustando, de Marco Vargas i Chloé Brûlé

Tàrrega, 13 de setembre de 2014. A les 10:30h del matí ha començat la tercera jornada de FiraTàrrega 2014, en què es duran a terme 96 funcions fins passada la mitjanit. Arts de carrer, dansa, circ, teatre, i altres disciplines prendran els carrers per omplir cada racó de la ciutat. La jornada d'ahir va transcórrer amb normalitat, sense anul·lacions i sobre els horaris previstos. A les 21h 6.000 persones es van reunir a la Plaça de l'Hort del Barceloní per veure la inauguració oficial de la Fira, amb l'espectacle La ira dels peixos, un muntatge de producció pròpia que es va poder veure Tàrrega després de la seva preestrena a Barcelona.

L'afluència de gent a Tàrrega és molt nombrosa i són ja més de 2.500 els campistes a la zona d'acampada. Durant tot el dia d'ahir els carrers de Tàrrega van estar plens de visitants que es congregaven als espectacles fins les 2 de la matinada.

Hores d'ara ja hi ha 40 passis amb les entrades exhaurides, i alguns dels espectacles ja no tenen passis disponibles: Despistats, de Toti Toronell i Pepa Plana; Me va gustando, de Marco Vargas i Chloé Brulé, Chicken Legz d'Animal Religion; La nit just abans dels boscos d'Arsènic Creació, Fuenteovejuna, breve tratado sobre las ovejas domésticas, de la Companyia Obskené, Rudo de Manolo Alcántara i Constructivo, de la Fundación Collado

Avui es podrà veure l'espectacle Correction, de Vertedance & Jirí Havelka & Clarinet Factory, un espectacle que va rebre el Dance Piece of the Year 2014 al seu país, la República Txeca, i que serà una de les mostres del focus centreuropeu de la fira. Africa, del coreògraf, ballarí, actor i director argentí Luis Biasotto, que planteja una proposta que s'ubica entre la performance, el teatre i la dansa, igualment premiat, en aquest cas amb el Patronage Prize 2013 del Zücker Theater Spektakel (Suïssa). Per la seva banda, Marco Vargas i Chloé Brûlé presenten avui el seu Me va gustando amb totes les entrades exhaurides en un espectacle de dansa que explora els límits del flamenc a través de la paraula, la música i el ball.

Paral·lelament a la jornada escènica, l'activitat professional ha despertat avui amb tot un seguit d'activitats a La Llotja pels més de 750 acreditats. En la jornada d'ahir, el programa de Gestió Cultural de la UB va oferir el taller Les interaccions entre el projecte cultural i les seves plataformes digitals. Aplicació al cas dels festivals, i es va presentar el web Circat de l'APCC, un directori on-line de les companyies catalanes de circ i els seus espectacles. Les companyies que participen en l'edició 2014 de l'Euskal Teatroa, -Markeliñe i Kukai- iniciativa del Govern Basc que ha portat dos espectacles d'Euskadi a la Fira, van explicar els seus projectes.

Avui es presenta la Plataforma d'Arts de Carrer, que neix per reunir sota un mateix paraigua els festivals, fires i mostres que tenen aquesta disciplina artística com a principal eix conductor de la seva programació, en una iniciativa de FiraTàrrega, Fira Mediterrània de Manresa, Sismògraf d'Olot, Esbaiola't d'Esterri d'Àneu, Lluernia d'Olot, Circ A Les Places d'Olot, Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà, Per Amor a l'Hart de l'Hospitalet de Llobregat, Fira Trapezi de Reus, Festus: festival d'arts de carrer de Torelló i Al Carrer de Viladecans.

co.LABse, de la companyia Mesa para 2. ©Martí E. Berenguer

Cerca al web

×