FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dijous, 11 de de setembre de 2014

FiraTàrrega arranca aquest vespre la programació amb The Blind, de la companyia polonesa Teatr KTO

Aquest vespre FiraTàrrega s'inicia amb l'espectacle de teatre de gran format basat en l'Assaig sobre la ceguesa de Saramago i un concert de la Troba Kung-Fú

Tàrrega, 11 de setembre de 2014. Avui arranca la programació de FiraTàrrega, i ho fa amb una de les grans apostes de la programació. Aquesta nit es podrà veure el muntatge de gran format The blind, de la companyia polonesa Teatre KTO, a les 21:30 al Parc de Sant Eloi. Després, tindrà lloc el concert de La Troba Kung-Fú, en què interpretarà cançons del seu celebrat Santalegria i revisarà els seus discos anteriors a les 23h a l'Espai Reguer, obrint així la part més festiva de la Fira, que enguany es concentra en el nou pol de programació Ondara Park. FiraTàrrega arranca així amb una traca durant les últimes hores de la Diada, i demà, 12 de setembre la programació seguirà des de primera hora del dia.

Ahir FiraTàrrega va escalfar motors amb la preestrena a Barcelona l'espectacle inaugural de FiraTàrrega, que per primera vegada és una producció pròpia de la Fira. El Parc de la Ciutadella va poder veure La ira dels peixos, activitat central de la Nit Blanca, que va commemorar el Tricentenari dels fets del 1714 a la ciutat de Barcelona. L'espectacle també es va retransmetre en directe per La Xarxa de Comunicació Local. FiraTàrrega va participar activament en l'organització de la Nit Blanca, ja que el seu director artístic, Jordi Duran, va contribuir en la programació conjuntament amb altres directors artístics d'esdeveniments escènics i culturals del país.

La producció de FiraTàrrega La ira dels peixos és un espectacle de teatre de carrer de gran format que canta a la diversitat cultural i a la resistència dels pobles, nacions i cultures del món amenaçades que lluiten per sobreviure. L'espectacle va mostrar imatges potents per plantejar l'enfrontament entre dues cultures, i reflexionar sobre com els estats totalitaris, els interessos econòmics i les ideologies afins a la mundialització estenen el seu domini territorial i amenacen la pervivència de les cultures minoritàries. Una proposta que convida el públic a viatjar pels espais de la identitat personal i col·lectiva i a recuperar un espai de llibertat que permet somiar en la germanor entre tots els pobles del nostre planeta. L'espectacle ha estat dirigit per Ignacio Achurra, un dels creadors llatins amb més projecció internacional actualment, i director de la companyia de teatre de carrer La Patriótico Interesante.

La producció es podrà veure de nou com a espectacle inaugural de FiraTàrrega 2014 demà dia 12 de setembre a les 21h a Tàrrega a la Plaça Hort del Barceloní, i es repetirà els dies 13 (00h) i 14 de setembre (21h). El dia 12, abans de La ira dels peixos, també tindrà lloc a les 19:30 la inauguració institucional de FiraTàrrega a la Llotja professional, amb la presència de l'Honorable Senyor Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Preestrena La ira dels peixos ©Martí E. Berenguer

Cerca al web

×