FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dijous, 28 de d’agost de 2014

La producció de FiraTàrrega La ira dels peixos serà el centre de les activitats de la Nit Blanca del Tricentenari

La nit del 10 de setembre a les 22h es podrà veure al Parc de la Ciutadella de Barcelona La Ira dels Peixos, l'espectacle inaugural de FiraTàrrega, produït per la mateixa fira

Tàrrega, 28 d'agost de 2014. La producció de FiraTàrrega La ira dels peixos serà l'activitat central de la Nit Blanca, que commemora el Tricentenari dels fets del 1714 la nit del 10 de setembre a la ciutat de Barcelona. FiraTàrrega col·labora així amb les activitats organitzades per la Generalitat de Catalunya aportant aquest espectacle de carrer, de producció pròpia, que es representarà al Parc de la Ciutadella a les 22h i que es presentarà de nou com a espectacle inaugural de FiraTàrrega 2014 el dia 12 de setembre a les 21h a Tàrrega. Un altre vincle de l'organització amb el Tricentenari ha estat la col·laboració de Jordi Duran, director artístic de la Fira, en el disseny de la programació de la Nit Blanca, conjuntament amb altres altres directors artístics d'esdeveniments escènics i culturals del país.

La ira dels peixos és un espectacle de teatre de carrer que canta a la diversitat cultural i a la resistència dels pobles, nacions i cultures del món amenaçades que lluiten per sobreviure. L'espectacle planteja l'enfrontament entre dues cultures, una representada pels residents d'un vaixell que viuen de la recollida d'escombraries del mar i l'altra pels visitants, que arriben per conèixer les particulars condicions de vida i els costums dels anomenats "homes peixos". L'espectacle reflexiona sobre com els estats totalitaris, els interessos econòmics i les ideologies afins a la mundialització estenen el seu domini territorial i amenacen la pervivència de les cultures minoritàries. Una proposta que convida el públic a viatjar pels espais de la identitat personal i col·lectiva i a recuperar un espai de llibertat que ens permeti somiar en la germanor entre tots els pobles del nostre planeta.

L'espectacle ha estat dirigit per Ignacio Achurra, un dels creadors llatins amb més projecció internacional actualment, i director de la companyia de teatre de carrer La Patriótico Interesante. El mes de maig va tenir lloc a Barcelona unes proves per trobar els membres que han format la companyia, formada per 11 actors que al llarg del mes d'agost han estat treballant a la ciutat de Tàrrega.

Ignacio Achurra, director artístic i guionista

Nascut a Santiago de Chile el 1979, Ignacio Achurra és llicenciat en Arts, actor, docent, dramaturg i director teatral. Membre fundador i actual director artístic de la companyia La Patriótico Interesante, amb la qual realitza, des de 2002, un intens treball d'investigació i creació en l'àmbit de les arts de carrer, amb 6 espectacles produïts que s'han presentat en els festivals més importants de Chile, França, Equador, Colòmbia, Espanya i Alemanya. El 2011 va visitar FiraTàrrega amb l'espectacle Kadogo, niño soldado i l'any passat va participar com a professor en el Màster de Creació en Arts de Carrer organitzat per FiraTàrrega i la Universitat de Lleida. Actualment és codirector artístic del Festival Internacional de Teatro Callejero de Santiago de Chile, codirector de Achurra Entrenadores (consultora especialitzada en Comunicació efectiva) i actor a la Televisión Nacional de Chile (TVN).

espectacle La Ira dels Peixos ©Intersecció

Cerca al web

×