FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dilluns, 4 de d’agost de 2014

L’actualitat escènica centreeuropea protagonitza FiraTàrrega

Creadors procedents de Polònia, la República Txeca, Eslovàquia i Hongria estrenen els seus espectacles a l'Estat espanyol

Barcelona, 4 d'agost de 2014 · Polònia, la República Txeca, Hongria i Eslovàquia són quatre dels països convidats en aquesta 34a edició de FiraTàrrega. Entre tots aportaran 6 peces a la programació que representaran l'actualitat escènica d'aquest gran focus creatiu centreeuropeu. Cada producció destaca per la seva singularitat, i també per la joventut dels seus equips creatius. Entre els participants, es podrà veure l'espectacle que reflexiona sobre la vellesa de Sergeant Tejnorová & The Commando, en què cinc ballarins d'edat avançada pugen a l'escenari per parlar de la vida a partir dels 50, a l'espectacle Edge, en una coproducció entre els 4 països convidats a la Fira. Per altra banda, VerTeDance / Jiři Havelka / Clarinet Factory, vinguts de la República Txeca, presentaran l'espectacle de dansa Correction. També el coreògraf Jaro Viňarsky, presentarà el seu Animal Inside, una producció eslovaca híbrida, a cavall entre les arts visuals, la dansa i la performance.

En una altra categoria s'ubica el treball dels polonesos Teatr KTO i el seu The Blind, inspirat en l'Assaig sobre la ceguesa de José Saramago, considerat un dels espectacles de teatre de carrer més importants de l'escena internacional actual. 

Els professionals podran conèixer l'actualitat escènica l'Europa central al col·loqui que tindrà lloc el dijous dia 11 a La Llotja amb la participació dels professionals dels 4 països participants. Companyies i professionals tindran també un estand a La Llotja. La presència de les arts escèniques centreeuropees ha comptat amb la participació dels Instituts d'Art dels quatre països convidats.

Les propostes del Focus Europa Central

Animalinside, de Jaro Vinarsky (Eslovàquia)

Estrena a l'Estat espanyol. Adults. Performance

Espectacle de dansa plantejat com un seguit d'imatges poètiques inspirades en el llibre homònim de Laszlo Krasznahorkai i Max Neumann. Un treball per a dos ballarins que, partint de l'animalitat inherent a l'ésser humà, investiga els estats extrems de la relació d'un home amb el seu propi cos, amb un altre home i amb el públic. Un assaig de comprensió del poder en la relació entre les persones i de la domesticació del desig humà de destacar enmig de la multitud.

Close Encounters of the Different Kind, de Stereo Akt (Hongria)

Estrena a l'Estat espanyol. Adults. Teatre.

Un grup d'aliens de diferents galàxies i amb aparença humana ha vingut per controlar la Terra. En l'establiment de la seva nova llar afronten diferents reptes, com el de la comunicació amb els humans. El nou treball d'aquesta companyia hongaresa, dirigida per Martin Boross, en coproducció amb FiraTàrrega, és un site specific que tracta sobre la distància, la imprevisibilitat, la seguretat i la familiaritat i que involucra un col·lectiu d'immigrants locals. Un espectacle de teatre gestual i visual que incorpora música en directe, dansa i videoart. Amb la col·laboració de l'Oficina d'Acció Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Tàrrega, que ha possibiltat la recerca de ciutadans nouvinguts a Tàrrega per a la seva participació com a actors no professionals.

Correction de VerTeDance & Jirí Havelka & Clarinet Factory (República Txeca)

Estrena a l'Estat espanyol. Tots els públics. Dansa teatre.

Companyia txeca de dansa contemporània que, amb aquesta peça, ha rebut el Dance Piece of the Year 2014 al seu país. Una coreografia que parla sobre la llibertat i sobre la manca de llibertat, la reclusió, la predeterminació i sobre la nostra capacitat per prendre decisions, per apassionar-nos i per creure en alguna cosa.

Edge, de Sergeant Tejnorová & The Commando (República Txeca)

Estrena a l'Estat espanyol. Adults. Dansa Teatre

Producció multidisciplinària que combina moviment, vídeo, text i música. Un jove equip creatiu de l'escena contemporània txeca i eslovaca treballa amb actors de cinc països europeus amb edats compreses entre els 52 i els 83 anys, per oferir un espectacle que parla sobre la vellesa i l'experiència d'aquests artistes en el seu recorregut vital, però que també per parlar sobre els seus desitjos, les seves emocions i les seves ganes de viure. Un treball que afronta de cara els temes tabú relacionats amb l'envelliment, els canvis en la sexualitat, la percepció de la pròpia vida o la solitud, per traslladar-nos un missatge optimista: ni la vida ni l'art s'acaben quan arribes als 50.

Thank you for dancing de Les Filles Föllen (Catalunya) amb Barbara Wysoczanska (Polònia)

Estrena a l'Estat espanyol. Tots els públics. Dansa.

Espectacle de dansa amb un rerefons molt lúdic que busca la participació del públic. Plantejat com un videojoc en viu, els espectadors dirigeixen una seqüència narrativa dels esdeveniments protagonitzats per quatre ballarins i un músic. Un diàleg que posa en joc la interacció en un procés creatiu. Una posada en escena de carrer que reflexiona sobre la construcció i la recepció d'una peça coreogràfica contemporània. Espectacle part del Programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega. Espectacle coproduït per FiraTàrrega, festival TNT i 28.Ulica International Street Theatre Festival de Cracòvia (Polònia)

The Blind de Teatr KTO (Polònia)

Estrena a l'Estat espanyol. Adults. Teatre.

Adaptació de carrer en gran format de la novel·la Assaig sobre la ceguesa de José Saramago d'aquesta companyia polonesa de prestigi internacional. Un espectacle multidisciplinari de gran impacte visual i de gran intensitat física que constitueix una paràbola sobre la decadència de la civilització i un estremidor estudi sobre la condició humana. Un espectacle en el sentit més literal de la paraula, que us proporcionarà una experiència única i una col·lecció d'emocions inoblidable.

Espectacle Edge, de la companyia Sergeant Tejnorová & The Commando

Cerca al web

×