FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Divendres, 25 de de juliol de 2014

Un treball sobre l’impacte de la crisi en els festivals guanya el Premi Ramon Roca Boncompte d’estudis de gestió cultural 2014

Ahir al vespre es va dur a terme l'entrega del guardó, amb la presència de l'alcaldessa de Tàrrega i vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló; la diputada de la Diputació a Tàrrega, Josefina Bernades, i Ramon Roca Enrich, de Ros Roca Group

Tàrrega, 25 de juliol de 2014 - Ahir al vespre va tenir lloc a Lleida l'entrega del Premi Ramon Roca Boncompte d'estudis de gestió cultural 2014, convocat per Ros Roca Group i FiraTàrrega. En la seva quarta edició el reconeixement va ser pel treball de Tino Carreño Morales La gestión de festivales en tiempos de crisis: anàlisis de las estrategias financieras y laborales e impacto de la recesión econòmica.

L'estudi de Carreño es basa en una anàlisi sobre l'impacte de la crisi en la gestió de diversos festivals (arts escèniques, música i audiovisual) de l'Estat. El treball gira al voltant de quatre eixos: la caracterització dels models de gestió dels festivals, les estratègies de finançament, les estratègies de gestió dels recursos humans i l'impacte de la recessió durant el període 2008-2013. La corroboració de les hipòtesis que planteja el treball es realitza a partir de les dades obtingudes en tres treballs de camp.

El jurat ha volgut fer també una menció especial al treball de la brasilera Alessandra Mara Vidotti Cultura y sostenibilidad: de la teoria a la práctica. La respuesta de organizaciones de cultura y arte contemporáneo al paradigma de la sostenibilidad en Londres y Barcelona. També ha volgut que constés en acta l'alt nivell dels exemplars presentats en aquesta edició. El jurat ha estat presidit per la Sra. Maria Dolors Enrich (Ros Roca Group) i format pel Sr. Pau Llacuna (FiraTàrrega), Sr. Joan Biscarri (Universitat de Lleida), Sr. Lluís Bonet (Universitat de Barcelona), Sra. Elisenda Figueras (Universitat Pompeu Fabra) i Sra. Alba Colombo (Universitat Oberta de Catalunya).

La quarta  edició del Premi Ramon Roca ha rebut un total de 15 estudis i investigacions. Aquest guardó, que té com a objectiu erigir-se com a eina útil en el camp de la recerca d'estudis culturals, és un dels pocs d'aquestes característiques que existeixen en l'àmbit internacional i europeu. Està obert a aquelles investigacions que girin al voltant de l'anàlisi o la recerca en el camp de la gestió de la cultura, com ara estudis de casos, impacte sobre el territori, estudis comparats, cooperació, polítiques culturals, anàlisi d'organitzacions, topologies de professionals i de públics, R+D, patrocini i mecenatge, entre d'altres.

Tino Carreño (1973)

Tino Carreño és gestor cultural i especialista en gestió i producció d'espectacles i festivals de música i arts escèniques. Doctor en Gestió de la Cultura i del Patrimoni (Universitat de Barcelona). Postgraduat en Gestió i Producció d'Espectacles en viu (Universitat de Barcelona). Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (Universitat de València) i en Art Dramàtic (ESAD de València).

Des de l'any 2007, és professor del departament d'Economia Pública, Economia Política i Economia Espanyola de la Universitat de Barcelona i imparteix sessions en el Programa de Gestió Cultural dirigit per en Lluís Bonet. Així mateix, forma part de l'equip docent de la Maestría Administración de organismos en el sector cultural y creativo de la Universidad de Buenos Aires. També ha impartit classes, seminaris i conferències en l'àmbit de la gestió i la producció d'espectacles en viu en diferents organismes nacionals i internacionals.

En la seva trajectòria en el camp de la gestió i producció destaca la creació i la investigació de projectes interculturals i multidisciplinaris en diferents entitats, afavorint la formació de xarxes culturals de nous creadors. L'any 2005 va dissenyar i posar en marxa la Mostra d'Arts Gestuals i del Moviment d'Esparreguera - GEST. Des del 2006 i durant quatre anys va ser Cap de Producció de la Coordinadora d' Festivals i Mostres de Cinema i Vídeo de Catalunya (CI&VI Festivals de Catalunya), així com Coordinador del Centre de Formació i Creació en Teatre Gestual MOVEO, Barcelona. A Burjassot (València) i des de l'any 1995 fins al 2001 va ser membre de l'equip de gestió de la Sala Teatre El Progrés desenvolupant projectes culturals vinculats amb les arts escèniques, la música, el cinema, alguns d'ells focalitzats a l'àmbit de l'educació.

Cerca al web

×