FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dimarts, 22 de de juliol de 2014

FiraTàrrega representa Catalunya en un projecte d’arts escèniques de l’Euroregió Pirineus Mediterrània

La Fira participa en un projecte que també inclou les Illes Balears, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées

Tàrrega, 22 de juliol de 2014 · FiraTàrrega forma part, des d'aquest any, d'un projecte de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, integrat per Catalunya, Illes Balears, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées. El projecte cultural porta per títol Carrer i gira al voltant d'arts de carrer i arts en l'espai públic, promovent tota la cadena de producció i incorporant una forta visibilitat internacional.

El projecte està liderat per Le Cratère - Scène Nationale d'Alès que forma part de la xarxa La Diagonale, impulsada per la Fédération Régionale de les Arts de Carrer de Languedoc Roussillon, que té com a objectiu la creació artística a l'espai públic. La regió de Languedoc Roussillon també està representada per L'Atelline, la Communauté de Lodévois et Larzac, l'Association les Elvis Platinés, l'association RudeBoy Crew - festival d'Olt i Association Eurek'art - Label rue, com a socis del projecte. La regió de Midi-Pyrénées està representada per la xarxa La Cellule, les Illes Baleares per la Cia Auments i el seu centre de creació l'Experimentari d'AuMents. FiraTàrrega és l'entitat que representa Catalunya.

La proposta es presentarà a FiraTàrrega el proper mes de setembre. Posteriorment, tindran lloc dues residències: la companyia francesa 1Watt farà una estada a Tàrrega i la companyia balear Auments residirà a L'Atelline (Languedoc-Roussillon) durant el 2015. Aquestes dues residències comptaran també amb la difusió dels espectacles resultants.

A més a més, l'aliança compta amb la participació d'un dels socis del projecte com a professor al Màster de Creació en Arts de Carrer, organitzat per FiraTàrrega. Alguns artistes francesos formaran part de l'alumnat del màster durant el juny 2015 a Tàrrega.

L'Euroregió Pirineus Mediterrània

L'Euroregió Pirineus Mediterrània, nascuda el 29 d'octubre de 2004, és un projecte de cooperació política entre Aragó (sense participació actual), Catalunya, les Illes Balears, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus. El seu objectiu és crear al nord-oest de la Mediterrània un pol de desenvolupament sostenible basat en la innovació i la integració social i econòmica del territori, i contribuir a la construcció d'una Europa unida, solidària i propera als ciutadans.

Els seus reptes són afirmar-se com a territori de projectes a escala europea, defensar amb una mateixa veu projectes essencials per a un desenvolupament equilibrat i sostenible, millorar la competitivitat internacional situant les persones al cor de l'acció i convertir-se en un pol d'innovació i creixement gràcies als vincles teixits entre els centres tecnològics, científics i culturals. 

espectacle Kafka, de la companyia Auments

Cerca al web

×