FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dimarts, 8 de de juliol de 2014

Tres companyies programades a FiraTàrrega participen al Fringe Madrid aquest cap de setmana

La Fira i el festival repeteixen l'acord iniciat l'any passat, gràcies al qual les companyies Brodas Bros, Animal Religion i LAminimAL seran convidades a Madrid

Tàrrega, 8 de juliol de 2013 - En la seva determinació per consolidar-se com a territori creatiu més enllà dels dies i l'espai físic de la Fira, FiraTàrrega va tancar un acord l'any passat amb Fringe Madrid que permet donar més visibilitat a algunes de les companyies que formen part de la programació oficial de FiraTàrrega. Per segon cop, tres companyies catalanes seran programades a Fringe Madrid de l'11 al 13 de juliol a partir d'aquesta col·laboració.

Les companyies escollides per ser presentades a Fringe Madrid han estat Brodas Bros, Animal Religion i LAminimAL. Els seus espectacles es podran veure a Madrid en el marc d'un certamen que es caracteritza pel caràcter arriscat i alternatiu de la seva programació, per la presència de gèneres diversos i per l'especial atenció a la dramatúrgia site-specific. L'acord amb FringeMadrid és una bona mostra del que FiraTàrrega és avui dia: un referent del teatre de carrer i de l'atreviment creatiu que aposta per la transversalitat dels seus espectacles i la diversitat de gèneres en la seva programació.

Tres companyies a Madrid, dues a Tàrrega

Brodas Bros presenten el seu Solo2, un duet de Pol i Lluc Fruitós que es podrà veure el 12 i 13 de juliol. L'espectacle planteja la complicitat entre germans sense establir límits entre el hip-hop i la dansa contemporània. Per la seva banda, la companyia Animal Religion presentarà Indomador l'11 i 12 de juliol, un "bestiari" que aposta pel risc constant i que mostra la força incontrolable que tots tenim dins i ens connecta amb la nostra animalitat més profunda. La darrera de les companyies programades és LAminimAL, que presentarà La supervivencia de las luciérnagas, els dies 11, 12 i 13 de juliol. L'espectacle és una invitació a pensar sobre el lloc del teatre a la societat i és fruit de la col·laboració de FiraTàrrega, Grec Festival i Temporada Alta.

A més a més, dues companyies programades a Fringe Madrid visitaran FiraTàrrega la segona setmana de setembre: la companyia Los Moñekos, amb l'espectacle YI-HA, que viatja entre la dansa i el teatre, entre l'humor i el surrealisme. El grup està compost de membres que han passat per companyies com Senza Tempo, Nats Nus, Pia Meuthen, Sol Picó, Angels Margarit/Cia Mudances o Arno Schuitemaker. Per altra banda, Tàrrega veurà l'actuació de la companyia madrilenya Draft.Inn amb els seus Los Nadadores  Nocturnos, un espectacle que retrata un món malalt i fragmentat partint dels temes de la paternitat, la violència i el canvi social en l'esfera privada i l'esfera pública. Un treball que neix de la confluència artística i de la complicitat entre l'autor José Manuel Mora i la directora Carlota Ferrer.

Fringe Madrid
Fringe Madrid es defineix pel caràcter arriscat de les seves propostes, que inclouen arts escèniques i música. Fundat com a tal l'any 1947 a Edimburg (Escòcia) com a reacció al Festival Internacional d'Edimburg, des de fa 2 anys té la seva rèplica a Madrid. La primera edició va tenir lloc durant els mesos de juliol i agost de 2012 i va obtenir un gran èxit de crítica i públic. Enguany, el festival té lloc entre el 4 i el 27 de juliol a les instal·lacions Matadero de Madrid. 

Cerca al web

×