FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dimecres, 25 de de juny de 2014

S’obren les inscripcions per a la segona edició del Màster de Creació en Arts de Carrer de FiraTàrrega

Tàrrega - 25 de juny de 2014. Ara fa dos anys, FiraTàrrega va arrencar una nova línia d'actuació en el camp de la formació: proposava la primera edició del Màster de Creació en Arts de Carrer, una iniciativa pedagògica pionera en l'àmbit internacional. Dos anys després, d'acord amb el caràcter biennal de la proposta, arranca la seva segona edició. Els estudis tenen com a finalitat formar professionals de la creació a l'espai públic, i esdevenir un pont entre la formació i el mercat. Les persones interessades a formar part del curs que tindrà lloc del gener a l'octubre de 2015 es podran preinscriure a partir del proper dimarts 1 de juliol d'aquest any.

El Màster es realitza cada dos anys i és un títol propi de la Universitat de Lleida (UdL). Consta de classes magistrals, pràctiques artístiques grupals i l'elaboració i defensa d'un projecte artístic individual que permet a l'alumne treballar la seva expressió a partir de les possibilitats del carrer. Una de les novetats d'enguany és l'obertura d'una finestra al circ, amb dues assignatures específiques. La formació, que ofereix 60 crèdits ECTS, s'adreça a graduats en arts escèniques, professionals del sector, artistes que vulguin adoptar els llenguatges de carrer, gestors culturals o urbanistes interessats en la ciutat com a espai de múltiples possibilitats artístiques. Els idiomes vehiculars de les classes són el castellà i l'anglès. Durant el 2014 FiraTàrrega ha realitzat diversos acords i convenis amb institucions públiques i privades per fomentar la mobilitat d'alumnes internacionals a través de beques.

Un dels valors més importants del Màster és el seu professorat. Una selecció de prestigiosos teòrics i professionals, nacionals i internacionals, exposaran els seus coneixements i experiències. Entre altres, els estudis que tindran lloc a la ciutat de Tàrrega comptaran amb la presència de Manuel Delgado, antropòleg i professor de la UB; Carme Bellet, geògrafa i professora de la UdL; Paco González, arquitecte i urbanista; Simona Levi, artista multidisciplinar i directora de Conservas; Mercè Saumell, professora de l'Institut del Teatre de Barcelona; Lluís Bonet, coordinador del Màster en Gestió Cultural UB; Àngel Mestres, director general de Trànsit Projectes; John Lee, de la Universitat de Winchester; Roberto Magro, director artistic de la Central del Circ; Montse Colomé, coreògrafa; Esteve Soler, dramaturg; Jordi Jané, investigador, crític i professor circense; Pep Salazar, del Festival OFFF; Jordi Duran, director artístic de FiraTàrrega; Yohann Floch, coordinador xarxa Face; Jordi Planas, professor de Institut del Teatre i Octavi Rofes, antropòleg i professor a Escola Eina (UAB).

Així mateix, en paral·lel al Màster, hi ha una oferta complementària de cursos universitaris, interessants per a aquelles persones que no vulguin cursar el Màster sencer. En concret, es podran fer els cursos d'Expert universitari en Ciutat i Creació Artística (que requereix formació universitària prèvia) i els cursos universitaris "Ciutat: art, pensament i societat" i "Polítiques, comunicació i producció de les arts de carrer" (que no requereixen titulació prèvia)

Calendari

Preinscipció: de l'1 de juliol al 31 d'octubre de 2014

Matrícula: de l'1 de novembre al 15 de desembre de 2014

Curs: de gener a octubre de 2015

Més informació a www.masterfiratarrega.eu

Fantasía de obreros. Espectacle dirigit per Ignacio Achurra. Màster 2013

Cerca al web

×