FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Divendres, 11 de d’abril de 2014

FiraTàrrega acull 10 companyies d’abril a setembre dins el seu programa de Suport a la Creació

Per quart any consecutiu, FiraTàrrega aposta pel foment de la creació d'espectacles d'arts de carrer amb diferents laboratoris de creació, residències artístiques i espectacles de coproducció transnacional. El projecte Suport a la creació es presentarà el proper dijous, 10 d'abril a la Fàbrica Moritz de Barcelona.

El programa Suport a la Creació de FiraTàrrega té l'objectiu de fomentar la creativitat escènica i la producció d'espectacles de carrer i en espais no convencionals. Estableix un pla de residències artístiques que contempla tres línies d'actuació (Laboratoris de Creació, Residències artístiques i coproduccions transnacionals), que tenen lloc durant els mesos de primavera i estiu. La Fira ho fa mirant sempre a la ciutat, ja que aquests programes ofereixen la possibilitat a la ciutadania d'assistir als processos de creació de diversos espectacles. Així, des d'aquest mes d'abril i fins als dies de la fira d'enguany (de l'11 al 14 de setembre de 2014), els processos de creació passen a ser part de la vida de la ciutat, obrint-se no només als targarins, sinó també al país i al sector.

A partir d'una sèrie d'assajos oberts es podrà conèixer de primera mà el desenvolupament dels seus treballs de recerca i creació, i a la vegada, els artistes i companyies residents poden testar el seu treball abans de la seva estrena a la Fira.

Les companyies s'instal·laran a partir d'aquest mes d'abril a la ciutat de Tàrrega, i comptaran amb l'acompanyament de l'equip de la Fira i els recursos que la pròpia organització posa al seu abast. El resultats d'aquest treball es convertirà en part de la programació de FiraTàrrega 2014. 

El programa Suport a la Creació fa visible el treball d'estímul a les arts de carrer que es realitza al llarg de tot l'any des de FiraTàrrega. Una feina que té la voluntat explícita d'incidir en els processos de renovació creativa. Entre els objectius específics de la Fira hi ha la promoció de la creació entre artistes emergents, l'impuls de la formació centrada en la creació artística i la creació d'aliances estratègiques per desenvolupar circuïts o produccions tant nacionals com transnacionals d'arts de carrer.

D'altra banda, FiraTàrrega va engegar el 2012 un acord de cooperació amb l'empresa de crowdfunding Verkami, mitjançant el qual les companyies que participen al programa de Suport a la Creació poden accedir a un pla de micromecenatge per completar el finançament de les seves produccions.

Jordi Duran amb totes les companyies del programa Suport a la Creació 2014

"Selfie" de les companyies del programa Suport a la Creació 2014

Cerca al web

×