FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dimecres, 5 de de març de 2014

FiraTàrrega presenta Pre/Para Week, una iniciativa vinculada a la formació i la difusió de les arts de carrer que vol acostar professionals i nous públics a aquesta disciplina

FiraTàrrega presenta PRE/PARA WEEK, una setmana d'activitats relacionada amb la pedagogia i la difusió de les arts de carrer que forma part de la branca formativa de FiraTàrrega. Aquesta iniciativa, que es durà a terme en diversos espais de la ciutat de Tàrrega del 31 de març al 5 d'abril, enllaça amb la línia 360º/365 dies l'any, amb la qual la Fira promou la formació, la promoció i l'estímul de les arts de carrer a través d'un projecte vinculat a la ciutat, al sector i al país.

PRE/PARA WEEK pretén provocar un debat sobre la formació específica que requereixen les arts de carrer, però també té l'objectiu d'obrir les arts de carrer a nous actors i a nous públics i donar a conèixer el treball d'acompanyament que fa la Fira als artistes que aposten pel seu treball en l'espai públic. La setmana PRE/PARA s'iniciarà amb dos tallers que es perllongaran durant tota la setmana i que finalitzaran amb una sessió oberta en la qual es mostrarà el treball dels alumnes. Ernesto Collado i Piero Steiner lideren el taller d'interpretació en l'espai públic adreçat als alumnes de les escoles internacionals convidades, als alumnes de centres universitaris espanyols dedicats a la formació teatral i als professionals de les arts de carrer. Els més petits -nens entre 10 i 12 anys- també tindran l'oportunitat d'introduir-se en aquesta disciplina amb un taller pràctic càrrec de la Montse Colomé i el Jordi Vidal, un tàndem ja consagrat en espectacles de caràcter social i participatiu.

Llegir les arts de carrer, una exposició que s'inaugurarà el 31 de març a les 20h, mostrarà el fons biogràfic relacionat amb les arts de carrer disponible al hall principal de la Biblioteca de Tàrrega. Durant la vetllada, també es presentarà la nova secció especialitzada en aquesta disciplina a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega. Durant la setmana, públic i professionals també podran accedir de forma gratuïta  a la ponència Les arts de carrer a Catalunya: mites i modernitat a càrrec de Mercè Saumell i Pere Tantiñá; i a la sessió de cinema i arts de carrer amb la projecció de dos documentals: Tàrrega món paral·lel de Júlia Girós, Marc Garcia, Adrià Martí, Pol Picas, David Galindo i Nina Solà (Durada: 30'); i Exit through the gift shop de Bransky (Durada: 87').

PRE/PARA WEEK també compta amb una jornada professional, destinada únicament a  pedagogs i responsables de formació, que se centrarà en l'ensenyament de les arts de carrer a casa nostra. L'ensenyament de les Arts de Carrer, títol que rep la jornada, tindrà lloc el 4 d'abril d'11 a 18h a Cal Trepat. Tot el públic interessat en seguir aquesta activitat podrà fer-ho a través del Twitter -etiqueta #carrerformació- o bé en streaming a través del canal livestream.com/firatarrega.
 
Totes aquestes activitats programades acostaran la ciutadania de Tàrrega i els professionals a les arts de carrer des de noves perspectives, buscant la complicitat de nous públics i reflexionant sobre els processos que acompanyen les creacions escèniques concebudes per a l'espai públic. Un bon exemple és la iniciativa Deriva Mussol, una oportunitat única de generar i compartir processos d'aprenentatge i creació dins un grup heterogeni de persones en el qual les idees i les propostes col·laboratives són el nucli per crear un moviment conceptual entre el territori i els propis participants. Eva Marichalar, artista, pedagoga i professora de la Universitat de Vic, i Jordi Lafon, artista visual i també professor de la mateixa universitat, són els encarregats de guiar els grups de la Deriva Mussol per aquesta caminada nocturna i creativa per la ciutat de Tàrrega.


Los Hermanos Kray i la Fundación Collado Van Hoestenberghe clouran el PRE/PARA WEEK amb dos assajos oberts: Yo soy mi mujer i Constuctivo, respectivament, espectacles vinculats al Programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega. El primer espectacle, basat en el projecte de Rosa Carbonell -alumna de la primera edició del Màster FiraTàrrega de Creació en Arts de Carrer-, parteix de la història real del llibre de Doug Wright (Pulitzer 2004), on un transvestit sobreviu a l'Alemanya nazi i al comunisme soviètic de l'Alemanya de l'Est. Per altra banda, Constuctivo és un manifest abrandat contra l'esterilitat de l'arquitectura moderna i una crítica contra la nostra societat que materialitzen Piero Steiner i Ernesto Collado encarnant dos paletes il·lustrats que conviden el públic a repensar algunes qüestions universals.

#Artsdecarrer #FiraTàrrega #Formació  #Reflexió  #Difusió

#Noustalents #Nouspúblics #Workshop

Jordi Duran, Rosa M. Perelló i Albert Rossinés

Cerca al web

×