FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dimarts, 1 de d’octubre de 2013

La companyia catalana Ponten Pie guanya el Premi Moritz FiraTàrrega a la millor estrena d’Arts de Carrer i no convencionals amb Ârtica

La segona edició del premi patrocinat per Moritz ha guardonat un dels espectacles de la secció Plataforma de FiraTàrrega 2013, apartat dedicat a les propostes més innovadores i avesades a la investigació i a la recerca escèniques. El jurat, integrat pels 788 professionals acreditats per la Fira, han votat a través d'una enquesta digital que es va posar en marxa un cop finalitzada l'edició d'enguany 

Ârtica, un dels espectacles que s'ha pogut veure a FiraTàrrega 2013, ha estat guardonat amb el Premi Moritz a la millor estrena d'Arts de Carrer i no convencionals. D'entre totes les estrenes de la 33a edició de la Fira, la de la companyia catalana Ponten Pie ha estat l'escollida pels professionals acreditats a FiraTàrrega 2013, que han actuat com a jurat a través d'una enquesta digital i secreta que es va posar en marxa un cop acabada la Fira.

La proposta de Ponten Pie es va incloure dins la secció Plataforma, que és l'apartat R+D+I (recerca, desenvolupament i investigació), l'espai més creatiu i arriscat de FiraTàrrega, i que està integrat pels espectacles que han completat el seu procés de producció en el si del Suport a la Creació de FiraTàrrega. Es tracta, per tant, de la secció de programació més innovadora i amb clar segell de la filosofia de la Fira.

Moritz patrocina aquest premi per segon any consecutiu, després d'atorgar-lo, en l'edició passada, al muntatge Que vaya bonito, de Teatro de Cerca. Enguany han optat al guardó els següents espectacles: IndomadorEntre tu i joCarnavalThe incredible BoxOtradnoie.1Verdades como puñosStreet M[u]fContra la ciutatIn forma pauperisBouaziziEl llocGlofPelatAbscisseLa màquina de EsquiloWhose are those eyes?C'era una voltaFantasía de ObrerosReport distortEl otroTransforma-T i la que finalment ha resultat premiada, Ârtica.

Ponten Pie es va donar a conèixer l'any 2009 a través d'un Laboratori de Creació de la Fira amb l'espectacle Copacabana, que trencava totes les convencions teatrals per oferir una experiència culinària molt singular que va fer més de 180 funcions arreu del món. Amb Ârtica han seguit aquesta línia d'investigació en nous llenguatges teatrals i d'implicació del públic per oferir una proposta multidisciplinària, sensorial i gens convencional.

Cerca al web

×