FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Diumenge, 8 de de setembre de 2013

Més de 5.500 persones donen la benvinguda a FiraTarrega 2013 en un acte inaugural ple de dansa

La segona jornada de la Fira ha endegat amb normalitat, l'afluència de gent ja es comença a notar a la ciutat i la zona d'acampada ja compta amb més de 1.000 visitants. Alguns dels passis d'avui ja estan exhaurits. Pel que fa a professionals, a hores d'ara es registren més de 750 acreditats

La companyia catalana Nats Nus sota la direcció del coreògraf Toni Mira va inaugurar ahir la 33ª edició de FiraTàrrega amb més de 5.500 assistents a la plaça de l'Hort del Barceloní. Una impactant estructura de 7,5 metres d'alt era l'escenografia on 8 ballarins barrejaven dansa, moviment, acrobàcies i risc. Transforma-t, coproduït amb l'Ajuntament de Zaragoza, s'inspirava en l'actualitat, en el context social i polític que estem vivint, i té com a tema principal el canvi. El vídeo, va ser també un dels grans protagonistes, aclamats i aplaudits, una excel·lent proposta per a donar el tret de sortida de la Fira. 40 minuts d'emoció continguda veient com els protagonistes es transformen, com escalen i com ballen per l'aire, proclamant el canvi necessari per la nostra societat. L'espectacle inaugural es podrà tornar a veure avui a les 23h i el diumenge dia 8 a les 00h.

Hores abans, el conseller de cultura de la Generalitat de Catalunya Ferran Mascarell va ser l'encarregat de presidir l'acte inaugural institucional acompanyat de Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega; Il·lm. Sr. Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida i la  Sra. Cristina Santolaria, subdirectora de teatre de l'INAEM (Ministerio de Cultura). La Llotja de FiraTàrrega va esdevindre el lloc de trobada d'un munt de programadors, companyies i periodistes que no van voler perdre's l'arrencada oficial de la Fira.

Aquesta primera jornada de FiraTàrrega s'ha desenvolupat amb èxit i normalitat. Avui, segon dia de Fira, la programació s'ha iniciat puntualment i tot transcorre sobre l'horari previst. Alguns dels passis d'avui ja tenen les entrades exhaurides com és el cas de: Ârtica, Lo único que necesita una gran actriz, es una gran obra y las ganas de triunfar, Whose are those eyes?, Rien à dire o (remor).

Per altra banda, la inscripció de professionals continua pujant, a dia d'avui ja són 752 professionals d'arreu del món que tenen previst trepitjar La Llotja, a més dels 417 artistes acreditats instal·lats a la província, alguns ja des de dimarts. En total, més de 1.150 persones que contribuiran a la mobilització artística i econòmica de la ciutat fins que finalitzi la Fira. Ahir ja es notava l'afluència de gent arribant a la ciutat, avui la zona d'acampada ja ocupa 1.000 places de les 8.000 disponibles durant la Fira.

Avui, de les activitats professionals destaquem el Lunch Meeting, organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, una trobada entre programadors internacionals i companyies catalanes  que té com a objectiu afavorir la contractació dels artistes del nostre país; la presentació del projecte europeu "Autopistes: Circus dissemination", que pretén millorar la circulació d'espectacles de circ activant el treball en xarxa en els països nòrdics, l'euroregió i Canadà; i la iniciativa del projecte WOMB, una plataforma per l'intercanvi de festivals d'arts de carrer víctimes de la crisi econòmica del nord i el sud d'Europa.

Cerca al web

×