FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Divendres, 7 de de juny de 2013

Esteve Soler i Jordi Queralt impliquen els espectadors amb un taller interactiu

Esteve Soler i Jordi Queralt, responsables de la proposta, ofereixen un taller interactiu per explicar-la i per demanar a la ciutadania de Tàrrega la seva participació per acabar de completar el “mapa” que veurà la llum al setembre

El Programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega 2013 farà aquest divendres 7 de juny (20h, Biblioteca de Tàrrega) un pas més amb el qual implicarà més que mai la ciutadania de la ciutat. Esteve Soler i Jordi Queralt presentaran les línies bàsiques del seu projecte, Contra la ciutat, en una xerrada-taller que tindrà lloc a la sala d'actes de la Biblioteca de Tàrrega a les 20 hores. Però no només explicaran en què consisteix, sinó que demanaran la col·laboració dels ciutadans per tal de completar la proposta que veurà la llum durant els dies de la Fira (del 5 al 8 de setembre).

Basat en l'univers literari del dramaturg Esteve Soler, aquest projecte permet una descoberta "moralment alterada" de la ciutat. Es tracta d'un itinerari físic que reflexiona sobre la deshumanització de la societat i en la qual l'espectador esdevé part activa i propagador de missatges. Soler i Queralt proposen un recorregut crític que reflecteix els monstres i les contradiccions de la quotidianitat: un mapa, una exposició interactiva i nombroses accions embolcallaran la ciutat i atraparan la curiositat de l'espectador, que transitarà entre una realitat discutible i una ficció sorprenent.

Com a preàmbul i preparació per a aquesta insòlita proposta, Soler i Queralt proposen per aquest divendres un taller interactiu que ha de servir perquè els ciutadans experimentin en la seva pròpia pell l'alteració moral que provoca el projecte. A través del material generat especialment per a l'ocasió, els assistents hauran d'interactuar activament proposant indrets curiosos i racons de la ciutat que els responsables de Contra la ciutat puguin incloure en la seva proposta.

Programa de Suport a la Creació 2013

Els projectes seleccionats en el Programa de Suport a la Creació 2013 suposen una cinquena part de la programació de FiraTàrrega 2013. Des d'aquesta primavera i fins als dies de FiraTàrrega d'enguany (del 5 al 8 de setembre), es fan a la ciutat una sèrie d'assajos oberts que serveixen al públic i a la premsa per conèixer de primera mà el desenvolupament dels seus treballs de creació i, als artistes i companyies, per rebre la crítica i l'opinió dels assistents i fer créixer, així, els seus treballs fins al moment de la seva estrena.

Per tercer any consecutiu, FiraTàrrega aposta pel foment de la creació d'espectacles d'arts de carrer i materialitza aquesta voluntat a través de la realització de diferents laboratoris de creació, residències artístiques i espectacles de coproducció transnacional, sense oblidar l'àmbit formatiu, mitjançant la realització de cursos i tallers. Així, FiraTàrrega continua reivindicant-se com a territori creatiu més enllà dels dies de la Fira.

Cerca al web

×