FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dijous, 20 de de juliol de 2023

S’obre el termini de presentació de propostes escèniques de FiraTàrrega 2024 per als programes Hivernem i Suport a la Creació

► Del 20 de juliol al 15 de setembre de 2023 ja es poden presentar propostes artístiques vinculades a les arts escèniques i de carrer

► El programa Hivernem, coorganitzat amb l'Institut Ramon Llull, aposta per les propostes de recerca per a l'escriptura d'una creació vinculada a l'espai públic

► Les companyies escollides del Suport a la Creació faran residència artística a Tàrrega i actuaran a FiraTàrrega 2024

Tàrrega, 20 de juliol de 2023A partir d'aquest dijous 20 de juliol i fins al 15 de setembre ja es poden presentar les propostes artístiques vinculades a les arts escèniques i de carrer que promou FiraTàrrega amb els programes Hivernem i Suport a la Creació per al 2024. Aquestes dues línies d'acció s'emmarquen dins el Territori Creatiu de FiraTàrrega per donar un impuls, durant tot l'any, a les companyies en l'acompanyament de processos de creació i en la producció escènica. La iniciativa s'ha consolidat com un motor d'activació cultural que permet garantir l'aterratge de noves produccions escèniques al mercat professional i una potencial internacionalització.

Hivernem 

El programa Hivernem, coorganitzat amb l'Institut Ramon Llull, correspon a la primera baula de creació d'un espectacle, l'etapa de la recerca i la investigació. L'objectiu és contribuir al desenvolupament de processos d'escriptura dramatúrgica vinculats a les arts de carrer i l'espai públic, a través de la recerca, l'intercanvi de coneixement i la mentoria amb experts seleccionats que garanteixin l'excel·lència de l'escriptura, la investigació i la creació.

Els creadors interessats a participar en aquesta crida han de presentar, entre el 20 de juliol i el 15 de setembre de 2023, un projecte d'entre 5 i 10 pàgines que especifiqui el tema de la recerca, els objectius i les idees a desenvolupar, un esquema detallat del treball, les fonts documentals a emprar, la metodologia i el pla de treball, juntament amb el currículum vitae. Els candidats han d'acreditar experiència laboral i/o artística en l'àmbit cultural. També es valorarà, el compromís amb els valors de perspectiva de gènere, sostenibilitat i accessibilitat, així com la idoneïtat de les fonts de la recerca i el domini de la llengua catalana parlada i escrita.

El període d'execució del projecte serà entre 1 de gener de 2024 a 31 de desembre de 2024 i s'ofereix un import econòmic de 5.770 euros per al desenvolupament de la recerca.

El projecte Hivernem va néixer l'any 2020 i fins ara ha seleccionat 6 creadors que a títol individual han presentat les seves propostes. Són Ada Vilaró i Jordi Aspa a Hivernem 2021, Ferran Orobitg i Sergi Estebanell a Hivernem 2022 i Alejandro Santaflorentina i Nico Jongen a Hivernem 2023.

Suport a la Creació

A través del programa Suport a la Creació, FiraTàrrega acompanya els processos de creació escènica que tenen un ingredient de recerca i d'innovació, especialment en l'àmbit de les arts de carrer i l'espai públic, amb l'objectiu de potenciar totes les connexions possibles entre artistes, professionals, mercat, ciutat i ciutadania.

Per a la selecció de les companyies es valorarà la investigació en el marc del carrer i l'espai públic; la capacitat de relació amb la ciutadania i/o l'entorn; les temàtiques, el compromís amb els valors de perspectiva de gènere, sostenibilitat i accessibilitat i la coherència i viabilitat de la proposta.

Les companyies escollides  formaran part de la programació artística de FiraTàrrega 2024 i, prèviament, hauran de presentar un calendari i el pressupost de producció, així com un full de ruta de mercat. A més, disposaran un període màxim de 3 setmanes per realitzar la residència a Tàrrega i hauran de realitzar un assaig obert els mesos previs a l'estrena.

La direcció artística de FiraTàrrega avaluarà i seleccionarà els projectes presentats i anunciarà, durant el mes de desembre 2023, les companyies seleccionades. A més, es pactarà amb la companyia un caixet únic que contemplarà tant la residència com les funcions durant els dies de la Fira i s'oferirà una presència destacada de l'artista a la plataforma en línia FiraTàrrega.Pro dins de l'apartat Territori Creatiu.

Tots els formularis i bases d'inscripció es poden trobar a www.firatarrega.com 

Cerca al web

×