FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dijous, 18 de de maig de 2023

Per un sector del circ i de les arts de carrer més inclusiu i sense conductes abusives

La iniciativa SPEAK OUT (2023 - 2024) Together for a safer circus, de la qual forma part FiraTàrrega, és un projecte europeu que té com a objectiu prevenir tot tipus de discriminació i violència masclista en el sector del circ i les arts de carrer. El dia 11 de maig de 2023 es va presentar en el marc del festival Trapezi, a Reus.

Liderat per la FEDEC (International Network for Professional Circus Education) i l'empresa social Jump, experta en igualtat de gènere, SPEAK OUT (2023-2024) pretén sensibilitzar els agents artístics i educacionals sobre les conductes abusives i vol recopilar, desenvolupar i difondre eines i recursos per ajudar el sector a evolucionar d'una manera sostenible i estructural, cap a més equitat i integritat, donant suport a les seves organitzacions centrals (escoles, festivals, empreses...). L'objectiu final és aconseguir espais educatius i de treball segurs, en termes físics, psicològics i emocionals.

Entre les activitats previstes al llarg dels dos anys de durada del projecte, hi ha 2 trobades peer-to-peer per compartir bones pràctiques, conferències per posar-se al dia de les novetats i 4 formacions adreçades a directors d'organitzacions professionals de circ, amb l'objectiu d'implementar canvis estructurals en matèria de discriminació i violència de gènere. Aquestes formacions internacionals de 3 dies estan especialment dissenyades per al sector del circ/arts de carrer i les seves especificitats i tindran lloc coincidint amb els principals festivals europeus.

FiraTàrrega i La Central del Circ som socis del projecte, juntament amb Archaos / BIAC (FRA) i la xarxa circusnext (FRA) i ens sumem al desig d'un sector menys discriminatori i més inclusiu. A més de la visibilitat del projecte, oferim escenaris artístics per a les formacions i un pont imprescindible entre les escoles de circ i el món professional. En concret i coincidint amb la realització de FiraTàrrega 2024, el 4 i 5 de setembre 2024 acollirem a Tàrrega una de les 4 formacions previstes. Per la seva part, La Central del Circ organitzarà a Barcelona un seminari sobre aquesta temàtica, en data i lloc a concretar.

SPEAK OUT ' Together for a safer circus és un projecte finançat per la Unió Europea. Les opinions expressades ho són només dels autors i no reflecteixen necessàriament les de la Unió Europea.

FiraTàrrega 2022. Proyecto Resonantes © Nuria Boleda. Arxiu FiraTàrrega

Cerca al web

×