FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dimecres, 28 de de setembre de 2022

L’espectacle Un segundo bajo la arena del Col·lectiu Desasosiego s'endú el Premi Moritz de FiraTàrrega a la millor estrena d'arts de carrer 2022

Un segundo bajo la arena és un projecte de teatre no convencional a partir de l'argument i algunes escenes de l'obra Bodas de sangre de Federico García Lorca. Es tracta de la primera peça del jove Col·lectiu Desasosiego.

► El premi es decideix a través d'una enquesta anònima enviada a tots els professionals acreditats a FiraTàrrega 2022.

► El guardó és honorífic i no implica cap remuneració, més enllà del reconeixement a la bona tasca artística i de producció de la companyia.

Tàrrega, 28 de setembre de 2022. L'espectacle Un segundo bajo la arena del Col·lectiu Desasosiego ha resultat guanyador del Premi Moritz de FiraTàrrega a la millor estrena d'arts de carrer 2022. Aquesta peça forma part del programa d'acompanyament de processos de creació escènica Suport a la Creació. El guardó, que reconeix la bona tasca i la creativitat de les companyies, l'atorga la Fira en base al criteri dels professionals del sector acreditats en la darrera edició 2022.

Un segundo bajo la arena és un projecte de teatre de carrer a partir de l'argument i d'algunes escenes de Bodas de sangre que mescla teatre, dansa i música en directe i planteja diverses preguntes: com dialoguem amb els nostres impulsos més viscerals? Com vivim la nostra idea d'amor, sexe o venjança? Com ens relacionem amb el nostre passat? I amb la memòria col·lectiva? Un espectacle plantejat com una experiència on el públic es posa còmode i gaudeix de l'ambient del que podria haver estat aquest banquet nupcial (prenent una beguda, escoltant la música, compartint...), en una atmosfera temporal difícil d'identificar, i es veu immers en el viatge que fan els personatges. Una creació on es desdibuixen les fronteres entre públic i intèrprets.

Col·lectiu Desasosiego

Col·lectiu nascut arran d'un projecte acadèmic a l'Escola Universitària ERAM de Girona a partir de l'obra Bodas de Sangre de Federico García Lorca. Tres dels integrants del nucli originari decideixen continuar amb el projecte i crear el Col·lectiu Desasosiego: Camille Latron, Àlex Solsona i Carla Coll, amb la col·laboració en aquesta peça de Gaspar Corts. 

El Premi Moritz 2022 de FiraTàrrega s'ha resolt gràcies al resultat d'una votació entre tots els professionals acreditats a FiraTàrrega 2022 que van veure les estrenes d'arts de carrer. Cal recordar que FiraTàrrega 2022 va acollir 60 companyies -15 de les quals formen part del programa Suport a la Creació-. L'edició 2022 va comptar amb la participació de 419 artistes provinents de 8 països, que van actuar en 25 espais d'exhibició diferents. La Fira 2022 va registrar 1031 professionals de 520 entitats de 25 països.

Cerca al web

×