FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dissabte, 10 de de setembre de 2022

Les creacions de «L'Inesperat» envaeixen FiraTàrrega amb accions sorpresives

► Les propostes de «L'Inesperat» sorprenen el púbic amb una desena d'accions sorpreses entre les que hi destaca la companyia Kamchàtka que amb les seves emblemàtiques maletes van fer boca badar els vianants de Tàrrega.

L'estrena Dormifestació del dramaturg Roger Bernat i els poetes Núria Martínez i Oriol Sauleda desperta Tàrrega amb els dormifestants del Parc de Sant Eloi.

La venda d'entrades fins ahir a la nit se situa al 65,99% amb 13.967 entrades venudes entre públic i invitacions professionals.

Tàrrega, 10 de setembre de 2022. Tàrrega s'ha despertat avui al Parc de Sant Eloi després de la Dormifestació de Roger Bernat/FFF, una acció reivindicativa que va consistir en una dormida col·lectiva al parc targarí. La creació que va començar a la 1 de la matinada s'ha allargat fins a les 8 del matí. Una proposta que va anar acompanyada dels poetes Oriol Sauleda, Núria Martínez Vernis i altres artistes convidats.

Les places i els carrers es van omplir de públic que van gaudir de les propostes gratuïtes i d'accés obert i lliure pels carrers de la ciutat com la peça de Circumstances que venen de Bèlgica amb el seu Exit, un flirteig amb el risc, un treball de circ i dansa, emocionant i físic, on es fusionen el moviment, l'acrobàcia i l'equilibri. L'artista Lali Álvarez va escriure finalment i ben acompanyada dels joves que han format part d'un procés participatiu i comunitari el seu The Unfinished Human MANIFESTO (El Manifest inacabat de la Humanitat), un projecte que combina la creació artística, comunitària i el pensament. Dues propostes deambulatòries arribades del País Basc i Múrcia, van recórrer diversos carrers de Tàrrega amb Senta, a la deriva d'Hortzmuga Teatroa & Deabru Beltzak, una revisió contemporània i en clau de carrer de l'opera de Richard Wagner L'holandès errant; i Nacho Vilar Producciones y Yllana Producciones amb Glubs una epopeia visual i humorística en la qual quatre mariners tenen com a objectiu trobar un port on embarcar.

Les accions que formen part de «L'Inesperat» van sorprendre el públic en diversos indrets de la ciutat. Les maletes i els entranyables personatges de Kamchàtka van deixar bocabadats els vianants que es van trobar al seu pas per espais com la plaça del Carme, la plaça Major o el carrer Migdia. El cotxe dels Onírica Mecánica va circular i aparcar en diversos punts de la ciutat amb La màquina de matar, una experiència de 10 minuts que fa plantejar fins a quin punt som conscients dels pros i els contres de la tecnologia amb la que convivim. «L'Inesperat» va arribar també amb el Troc! de Sauf le dimanche, una peça de dansa a l'espai públic lúdica, generosa i inventiva.

Entre els espectacles que van tenir lloc ahir hi destaquen també el de la companyia navarresa Led Silhouette que juntament amb Marcos Morau han creat Los perros, una peça de dansa íntima i visceral; Teatro en vilo i el seu Blast, una trobada improbable i eclèctica entre joves entre 16 i 26 anys que volen canviar el món; el Baalconing de Catalina Carrasco i el Teatre Principal de Palma que emulen en aquesta peça el trist fenomen protagonitzat, generalment, per joves turistes ebris. Josep Minguell i Llorenç Corbella van estrenar Affresco, que commemora la creació de murals de pintura al fresc al Molí del Talladell; la companyia Escarlata van presentar La Grutesca una experiència que té l'objectiu de fer aflorar l'esperit grotesc dels humans; i Sarau / Marie Gyselbrechta amb Nest, un espectacle de dansa i teatre per a carrer que indaga en els límits i les llibertats de l'espai públic.

Tercera jornada de FiraTàrrega 2022

Avui dissabte la programació seguirà amb propostes diverses, des del museu de Projecte Ingenu on es podran contemplar els propers 1000 anys de la humanitat a El dia que va morir l'últim panda; Swing de Circus Ronaldo, una proposta entre el circ i els espectacles de varietats de la primera meitat del s.XX; Teatro en vilo i el seu Blast, una trobada improbable i eclèctica entre joves entre 16 i 26 anys que volen canviar el món; Maña de la Cia. Manolo Alcántara o Núria Andorrà amb Nu.A, que amb objectes de la quotidianitat crea un paisatge sonor que ens apropa als seus orígens.

Cerca al web

×