FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dijous, 8 de de setembre de 2022

Avui comença FiraTàrrega 2022, una edició que recupera amb força l’espai públic i les propostes d’arts de carrer

► FiraTàrrega es prepara per acollir 60 companyies nacionals i internacionals i 419 artistes vinguts de 8 països diferents.

► A l'esdeveniment s'hi han acreditat enguany 1012 professionals de 692 organitzacions i procedents de 25 països.

La Fira arrenca aquest dijous amb una programació variada centrada en L'Inesperat, la inauguració de La Llotja que concentra l'activitat professional i un acte institucional a la plaça dels Comediants.

► La companyia Comediants rebrà la menció d'Honor dels Premis COFAE durant l'acte que es celebrarà a la plaça que duu el seu nom.

Tàrrega, 8 de setembre de 2021. Tot a punt perquè aquest dijous arrenqui una nova edició de FiraTàrrega (del 8 a l'11 de setembre). FiraTàrrega recupera l'espai públic i les propostes de carrer, un dels seus principals trets d'identitat. El leitmotiv de l'edició 2022 es resumeix i s'actualitza amb el lema «L'Inesperat» que vol recollir l'esperit de les arts de carrer, de la sorpresa i d'allò que esdevé en el moment més impensat.

L'acte institucional que tindrà lloc a l'emblemàtica plaça dels Comediants a les 19:30h marcarà el tret de sortida oficial d'una nova edició de la Fira. Natàlia Lloreta i Anna Giribet, directora executiva i artística de FiraTàrrega, conduiran l'acte durant el qual es farà el lliurament de la Menció d'Honor dels Premis COFAE a la companyia Comediants "per la seva labor com a pioners i fundadors de la primera Fira d'Arts Escèniques de l'Estat espanyol, creant l'any 1981 la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega". Farà el lliurament del Premi Manuel González, president de COFAE (Coordinadora de Ferias de Artes Escénicas), que recollirà Joan Font, representant de la companyia. Acte seguit tindran lloc els parlaments institucionals a càrrec de Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, Joan Francesc Marco, director general de l'INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música) i Natàlia Garriga, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Les paraules d'Alba Pijuan Vallverdú, alcaldessa de Tàrrega, serviran per posar punt i final a l'acte que es clourà amb un brindis.

Artistes i professionals

Entre les creacions artístiques que es podran començar a veure avui hi destaquen algunes propostes experiencials que requereixen un públic actiu i amb espais singulars que prenen veu. Aquí trobarem Carla Rovira amb el dispositiu escènic Exit through the gift shop que gira al voltant del concepte d'èxit en els processos de gestació i maternitat; Johannes Bellinkx amb Reverse una creació que proposa un recorregut caminant cap enrere durant uns 50 minuts; Col·lectiu Desasosiego amb Un segundo bajo la arena, una peça en la que el públic podrà assistir a un banquet nupcial inspirat en Bodas de sangre; Insectotròpics que arriben a Tàrrega amb Orpheus, un espectacle entre la performance, el live art i el concert; la companyia Escarlata amb La grutesca, una experiència sonora en un ambient grotesc i circense; Lali Álvarez amb The Unfinished Human MANIFESTO (El Manifest inacabat de la Humanitat), un projecte participatiu que combina la creació artística, la creació comunitària i el pensament o Sound de Secà amb + (Suma), un espectacle nocturn que esdevé una cruïlla entre la percussió, la dansa, la veu, el moviment i la poesia.

En total durant els quatre dies de Fira es podran veure 62 espectacles de 60 companyies nacionals i internacionals concentrats en 25 espais d'exhibició. Tàrrega acollirà aquests dies 419 artistes de companyies vingudes de 8 països diferents. 279 (59%) procedeixen de Catalunya, 80 (20%) de la resta de l'Estat espanyol i 60 (21%) d'internacionals.

La Llotja, l'espai de FiraTàrrega PRO Catalan Arts dedicat especialment a l'activitat professional de la Fira viurà també una intensa activitat amb la rebuda dels 1012 professionals i 518 organitzacions que provenen de 25 països com Alemanya, el Regne Unit, Corea del Sud o Xile, entre d'altres. La Consellera de Cultura Natàlia Garriga farà també una visita a l'espai professional amb motiu de la inauguració prevista a les 18:30h.  

Cerca al web

×