FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dimecres, 13 de de juliol de 2022

Obert el termini de presentació de propostes escèniques per als programes Suport a la Creació i Hivernem 2023

De l'1 de juliol al 15 de setembre, les companyies interessades a presentar la seva candidatura podran presentar les seves propostes per Suport a la Creació

Hivernem, el programa impulsat per FiraTàrrega i l'Institut Ramon Llull, obre la recepció de propostes de recerca per a l'escriptura d'una creació artística vinculada a les arts escèniques i a l'espai públic del 13 de juliol al 15 de setembre

Tàrrega, 12 de juliol de 2022. Dues de les principals línies d'acció de Territori Creatiu tenen obertes la seva convocatòria de recepció de propostes vinculades a les arts escèniques i de carrer. Suport a la Creació i Hivernem, tenen obert el termini de presentació de propostes per donar un impuls a l'acompanyament de processos de creació i producció escènica que FiraTàrrega porta a terme al llarg de l'any. Una aposta que ha anat madurant els darrers anys i que s'ha demostrat plenament vàlida per a garantir l'aterratge de noves produccions escèniques al mercat escènic professional i en molts casos també l'accés a la seva internacionalització.
 
Suport a la Creació 2023
A través del programa Suport a la Creació acompanyem processos de creació escènica que tenen un ingredient de recerca i d'innovació, especialment en l'àmbit de les arts de carrer i l'espai públic, i generem totes les relacions possibles entre artistes, professionals, mercat, ciutat i ciutadania.
Les companyies interessades a presentar la seva candidatura han d'emplenar el formulari d'inscripció entre l'1 de juliol i el 15 de setembre, acceptant les condicions específiques del programa Suport a la Creació. En cas que sigui seleccionat, es coordinarà la residència de manera conjunta amb la  companyia. A partir de l'l de desembre, FiraTàrrega comunicarà als interessats si han estat o no seleccionats. Es valorarà positivament que els projectes tinguin en compte la sostenibilitat ambiental i l'accessibilitat.

Els projectes presentats s'han d'ajustar a les modalitats següents:

  • Planter. Companyies que presenten la seva primera peça al mercat. Projectes que requereixen residència artística i assaig a l'espai públic.
  • Marges. Companyies amb trajectòria que ja tenen peces al mercat. Projectes que requereixen residència artística i assaig a l'espai públic.
  • Brot. Projectes que estan completant el procés de producció i necessiten fer un assaig in situ a la ciutat.
  • Guaret. Propostes que escapen de la lògica de la immediatesa i que inclouen processos d'investigació, reflexió i assaig.

L'estrena es fa dins la programació de FiraTàrrega en el segon any de desenvolupament. El programa Suport a la Creació es va impulsar l'any 2011 i ha acompanyat fins ara més d'un centenar de companyies i creacions.

 
Hivernem 2023
Programa coorganitzat amb l'Institut Ramon Llull i que es correspon a la primera baula de creació d'un espectacle, l'etapa de la recerca i la investigació. L'objectiu és contribuir al desenvolupament de processos d'escriptura dramatúrgica vinculats a les arts de carrer i l'espai públic, a través de la recerca, l'intercanvi de coneixement i la mentoria amb experts seleccionats que garanteixin l'excel·lència de l'escriptura, la investigació i la creació.
Els creadors interessats a participar en aquesta crida han de presentar, entre el 13 de juliol i el 15 de setembre de 2022, un projecte d'entre 10-15 pàgines que especifiqui el tema de la recerca, els objectius i les idees a desenvolupar, un esquema detallat del treball, les fonts documentals a emprar, la metodologia i el pla de treball, juntament amb el currículum vitae. Els candidats han d'acreditar experiència laboral i/o artística en l'àmbit cultural. Es valorarà l'experiència en arts escèniques en l'espai públic i la vinculació amb el teixit creatiu de l'àmbit cultural català.
 
Hivernem va néixer l'any 2020 i fins ara ha seleccionat 4 creadors que a títol individual han presentat les seves propostes: Ada Vilaró, Jordi Aspa, durant la convocatòria Hivernem 2021 i Ferran Orobitg i Sergi Estebanell a la corresponent a Hivernem 2022.

Cerca al web

×