FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dijous, 10 de de març de 2022

Comencen els assajos oberts de Territori Creatiu de FiraTàrrega 2022

► La companyia Amer Kabbanni Cia 104º ofereix el primer assaig obert de la seva nova creació Runa, inclosa al programa Suport a la Creació. 

Runa és una peça de circ documental i d'autoficció que parla sobre la impossibilitat de mantenir contacte físic amb la família a causa de la guerra, però també de les identitats múltiples, entre les arrels del orígens i el lloc on es viu.  

► FiraTàrrega programarà al llarg de l'any un total de 8 assajos oberts de 7 companyies que integren el programa Territori Creatiu. 

Tàrrega, 10 de març de 2022. Amb la sisena onada pandèmica en retrocés, FiraTàrrega aposta per recuperar la normalitat en el desplegament del seu calendari de residències i assajos oberts a la ciutadania, en el marc del programa Territori Creatiu. El primer assaig obert de la temporada serà amb Amer Kabbanni (Cia 104º) que oferirà la seva nova creació Runa. L'assaig obert tindrà lloc a la Nau 18 de Cal Trepat (Av. Josep Trepat Galcerán, s/n, de Tàrrega) a les 18h. Compta amb el suport de Travesía - Pyrénées de Cirque, projecte europeu de cooperació transfronterera cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Quan

Dijous, 17 març 2022  '  18:00 h  '  Nau 18 - Cal Trepat. Tàrrega (Google Maps)

Gratuït  '  Tots els públics

Cal seguir les mesures Covid vigents

Runa és una peça de cos, objecte, so i llum, de circ documental i d'autoficció que s'immergeix en conceptes com la identitat, la família i les fronteres territorials per parlar de la resistència a la pèrdua del record d'un temps passat. Una peça marcada per la impossibilitat de Kabbani de restablir el contacte físic amb la seva família a causa de la guerra de Síria.

Runa és un dels projectes seleccionats al programa Suport a la Creació 2022 de la Fira, dins de la modalitat Guaret en la qual, projectes de llarg recorregut reben un acompanyament durant dos anys. Amer Kabanni estarà en residència creativa a Tàrrega del 14 al 20 de març. Aquest mes de març també han iniciat o iniciaran residència a la ciutat els projectes de Lali Álvarez (The unfinished Human Manifesto), Artistas Salchichas (Hablar con las plantas para llegar a un paisaje) i Col·lectiu Desasosiego (Un segundo bajo la arena).

Amer Kabbani és un artista format en circ entre Barcelona i Toulouse durant més de 4 anys, i en clown i teatre improvisat a l'escola Factoría Di-Mô. Ha participat en projectes de les companyies de circ Bauala i Amer i Africa Circ Cia. Amb la companyia Nofitstate Circus (UK) ha realitzat 140 representacions de l'espectacle Block arreu d'Europa. Actualment s'endinsa en el món del moviment i la relació del cos amb els objectes.

Suport a la Creació

Dins el marc de Territori Creatiu, el programa Suport a la Creació 2022 inclou 12 peces de nova creació que se sumen a les 3 peces que ja formaven part de l'apartat interanual Guaret l'any 2021. Segurament, no és casual que moltes d'elles tinguin elements temàtics en comú. Més enllà dels criteris artístics i de qualitat presumible que intervenen en la selecció de projectes, aquest catàleg diu molt del moment que vivim com a societat. L'experiència de la pandèmia, per exemple, es tradueix en moltes de les propostes com una reivindicació de l'espai públic com a espai de retrobament amb l'altre i com a espai de desplegament de l'expressió cultural i de reflexió col·lectiva; en aquest mateix sentit, és comuna de molts projectes la naturalesa immersiva o participativa en relació a l'espectador. Igualment les temàtiques relacionades amb la identitat, la mort, el futur, la llibertat, l'entorn, l'èxit i el fracàs, l'individualisme o les migracions i les guerres, són recurrents en moltes de les propostes.

Cerca al web

×