FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dijous, 9 de de setembre de 2021

Indi Gest estrena a FiraTàrrega una peça transmèdia que es podrà experimentar des de qualsevol lloc del món

► La companyia estrena la peça Guia bàsica del vianant temporal, un format inèdit, sense escenari predeterminat, a partir del telèfon mòbil i la descàrrega de dos àudios que aniran guiant l'espectador/usuari.

► La dramatúrgia està concebuda per a dos espectadors simultanis i té una durada de 40 minuts.

► Amb aquesta proposta FiraTàrrega obre una nova línia d'investigació i creació artística a l'espai públic que compta amb les eines digitals per anar més enllà.

Tàrrega, 09 de setembre de 2021. Dos espectadors amb auriculars amb dos àudios descarregats prèviament es troben junts al bell mig d'una plaça d'una població indeterminada. A partir d'aquí, l'única cosa que comparteixen és: a dalt el cel, sota els peus la terra, i 40 minuts per endavant. El temps i l'espai s'entrecreuaran en una experiència immersiva i gamificada per a dos espectadors. Els usuaris decideixen el lloc i el moment per dur a terme l'espectacle, a l'aire lliure i no necessàriament a Tàrrega. Per gaudir-lo cal que cada espectador disposi d'un smartphone amb auriculars i descarregui un àudio. Els dos àudios s'han d'escoltar simultàniament. El preu de la proposta, de 5 euros, inclou la participació dels dos espectadors. A partir de la compra de l'entrada es disposarà de fins a 5 dies per a la descàrrega dels arxius sonors en llengua catalana. L'entrada es pot comprar a partir d'avui en aquest enllaç: indigest.org/ft2021.

Guia bàsica del vianant temporal és una creació d'Indi Gest amb Jordi Oriol, Carles Pedragosa i Marc Permanyer, el suport en el disseny de so de Pau Matas i producció executiva d'Helena Font. Un encàrrec que FiraTàrrega va fer a la companyia catalana i que els seus creadors han entomat com a tot un repte inspirat en novel·les de ciència ficció, assajos i estudis sobre el temps i l'espai i creacions sobre l'art de perdre's. Jordi Oriol destaca que "la Guia bàsica del vianant temporal ha estat un repte continu a nivell de dramatúrgia, però no només, hem hagut de tenir en compte, sense conèixe'ls prèviament, els possibles espais on es trobaran els dos espectadors, el sons que escoltaran, o com interactuaran entre ells". Per al dramaturg va ser molt important que la peça sigui una creació per a dos espectadors enlloc de només un com es sol fer amb propostes d'aquestes característiques: "ens interessava molt que l'espectador no quedés aïllat completament sinó que hagués d'experimentar l'espectacle en companyia". Els arxius de so estaran disponibles, de moment, en llengua catalana, tot i que la companyia no descarta més endavant fer-ne la traducció a d'altres llengües.

Amb aquesta proposta FiraTàrrega obre una nova línia d'investigació i creació artística a l'espai públic que compta amb les eines digitals per anar més enllà. Per a la directora artística de FiraTàrrega, Anna Giribet, "l'espectacle d'Indi Gest és la primera proposta d'aquestes característiques que es fa a la Fira, un experiment totalment inèdit que obre moltes possibilitats creatives i ens fa veure que ens queden encara múltiples vies de desenvolupament en arts de carrer".

INDI GEST. Guia bàsica del vianant temporal. Teatre. Catalunya - ESTRENA
L'any 3110, el grup d'investigació intergalàctic d'Oceania "La Cullera Negra" va fer públic un informe sobre la dualitat del Big Bang, del qual se'n deriva la teoria dels dos universos paral·lels. El Temps ja no s'entén com una simple línia: quan nosaltres avancem en les hores i els minuts, en l'altre univers s'hi retrocedeix, i això permet fer viatges circulars entre dos punts de l'espaitemps. A principi de l'any passat, el Ministeri de Turisme Intergalàctic va encarregar a Indi Gest l'elaboració d'una guia bàsica que facilités als vianants viatjar entre els diversos espais temporals. Aquesta n'és la primera versió, dirigida a vianants temporals amb inquietuds temporals. Per viatjar entre els universos, és imprescindible dur auriculars, un telèfon propi, i es recomana anar-hi acompanyat.

Cerca al web

×