FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dilluns, 25 de de gener de 2021

La Llotja en Línia dona continuïtat a l’oferta digital per als professionals de les arts escèniques

El 28 de gener tindrà lloc la segona jornada digital de la plataforma amb la presentació d'un estudi sobre els perfils de la comunitat professional, la presentació de 6 propostes artístiques i dels projectes Mapa de las artes de calle de l'associació Patea i Perform Europe, plataforma europea per a la mobilitat cultural digital i presencial sostenible.

La plataforma digital de FiraTàrrega Pro Catalan Arts segueix activa després de l'activitat programada el 9 i 10 de setembre de 2020, que d'ençà d'aleshores, compta amb 920 subscriptors d'arreu del món i 260 projectes artístics i professionals.

Després d'aquesta jornada professional es començarà la renovació de l'espai virtual per tal de millorar les seves eines i prestacions amb la voluntat de consolidar-la com a punt de trobada i mercat virtual permanent i dinàmic, que complementi les trobades professionals que es reprendran al març, en l'inici del Circuit Nòmada.

En l'àmbit artístic, FiraTàrrega acull també aquesta setmana la residència de creació de la companyia Kamchàtka a Tàrrega, vinculada al programa Suport a la Creació.

Tàrrega, 25 de gener de 2021. D'ençà del maig de 2020 en què es va presentar la transformació de l'edició 2020, a causa de la pandèmia, l'activitat de FiraTàrrega no ha parat en cap moment. En l'horitzó hi ha la celebració al setembre de l'edició 2021. Entretant, La Llotja en Línia, plataforma permanent que compta amb el suport del Departament de Cultura a través de Catalan Arts - Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), segueix oferint activitat i continguts professionals i treballant per mantenir el sector connectat i informat.

La primera cita d'aquest 2021 tindrà lloc el proper 28 de gener, amb una jornada digital, condensada en dues hores, en la qual s'han programat 4 activitats que donen continuïtat a la voluntat d'enfortir la trobada, el coneixement i l'intercanvi entre els agents sectorials.

La primera d'aquestes activitats serà la presentació del Projecte laboratori de segmentació de la comunitat de FiraTàrrega, sobre els perfils de la Comunitat Professional de La Llotja en Línia elaborat per la consultora Teknecultura, a càrrec del seu director Ferran López.

En segon terme, tindrà lloc la presentació del Mapa de las artes de calle, el primer mapa interactiu de les arts de carrer a Espanya, elaborat per l'associació PATEA. Els responsables de la seva creació mostraran el mapa i explicaran com usar-lo i com formar-ne part.

A continuació hi haurà la presentació en format breu de 6 projectes artístics a càrrec de les companyies Cia. Elena Martinell, Els Pirates Teatre, Ino Kollektiv, Hika Teatroa, Humanhood i Animal Religion.

Per tancar la jornada es connectarà amb el coordinador de la xarxa Circostrada, Stéphane Segreto-Aguilar, que farà un avanç de l'activitat de la nova plataforma Perform Europe per a la mobilitat cultural digital i presencial sostenible que es presenta aquell mateix dia.

La Llotja en Línia té previst, al llarg de 2021, organitzar diverses trobades digitals que complementaran les activitats professionals presencials que es reprendran en el marc del Circuit Nòmada i del projecte europeu (Un)Common Spaces - InSitu del qual forma part la Fira.

Finalment, en l'àmbit artístic, FiraTàrrega acull també aquesta setmana una residència artística vinculada al programa Suport a la Creació. En concret, es tracta de la companyia Kamchàtka que s'està a Tàrrega entre el 23 i el 30 de gener per completar el procés de producció del seu espectacle de carrer Alter, que es podrà veure a la programació de FiraTàrrega 2021. S'està ultimant la possibilitat que la companyia ofereixi un assaig obert a la ciutadania com a culminació d'aquesta residència.

La Llotja en Línia és una iniciativa de FiraTàrrega amb el suport del Departament de Cultura, Catalan Arts - Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). Un punt de trobada renovat per al sector, un mercat virtual que transcendeix el temps i l'espai per donar servei més enllà dels dies de Fira i en l'àmbit global.

Cerca al web

×