FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dijous, 10 de de setembre de 2020

La plataforma professional digital de FiraTàrrega s’erigeix com una aposta útil per al sector escènic

· En dos dies, La Llotja en Línia de FiraTàrrega Pro Catalan Arts, ha acollit 25 presentacions d'espectacles, 5 taules de treball, 50 speed meetings de projectes artístics o de gestió, 2 converses obertes i un tour de resum final.

S'han acreditat 906 delegats de 533 entitats d'arreu del món, amb presència de països com Alemanya, Bèlgica, Colòmbia, Croàcia, Iran, Irlanda, Japó, Lituània, Països Baixos, Polònia, Regne Unit, Rússia, Suècia, Xile... i s'han registrat 233 projectes de l'àmbit artístic o de la gestió que volen donar-se a conèixer a la comunitat professional.

· La mitjana de seguiment de les diferents sessions, segmentades per mercat i idioma, ha estat de 120 professionals.

Avui s'ha tancat la primera gran trobada virtual de professionals de La Llotja en Línia de FiraTàrrega Pro Catalan Arts, després de dues jornades intenses d'activitat, en què s'han desenvolupat fins a 14 sessions amb un contingut específicament destinat a generar dinàmiques de mercat i facilitar el contacte entre artistes i professionals, a mediatitzar el coneixement i la difusió de projectes artístics i de gestió o a reflexionar sobre temes que poden resultar d'interès per als agents del sector.

El seguiment de les activitats, la majoria de les quals estaven segmentades per mercats de destinació (català, espanyol i llatinoamericà i internacional) i idiomes, ha estat notable tractant-se d'una primera edició en un mitjà virtual. La mitjana d'assistència a les sessions ha estat de 120 persones connectades a través de la plataforma Zoom.

Les 25 companyies que han tingut oportunitat de presentar-se i interactuar amb els professionals han estat:

- Mercat català: Ferran Orobitg, Centre de Titelles de Lleida, Emília Gargot, Amaga Produccions i EspectacleSpectacular.

- Mercat hispanoamericà: Hermanas Picohueso, Cia. Pau Palaus, Poka Yoke Teatro, Dos Proposiciones Danza Teatro, Circ los SCP, Carla Rovira, Alodeyà Circ Dansa, Cia. Du'k'to, Antes Collado i fes+chapeau.

- Mercat internacional: Fidget Feed (Irlanda), The Place (UK), Haa Collective (Catalunya), Companyia de Circ «eia» (Catalunya), Double Take (Bélgica), Kamchàtka (Catalunya), Rui Paixão (Portugal), Tombs Creatius (Catalunya), Projecte Ingenu (Catalunya) i Tall Tales Company (Països Baixos).

A destacar també la bona acollida dels Speakers Corner, on s'han pogut presentar fins a 50 projectes diferents amb una fórmula molt dinàmica de només dos minuts per presentació i en format lliure.

La valoració global per part de FiraTàrrega és molt bona. Mike Ribalta, cap de l'àrea de Professionals, destaca el gran nombre de professionals inscrits (906, de 533 entitats) així com els 233 projectes registrats a la plataforma. «La transformació de La Llotja a l'àmbit virtual pretenia adaptar-se al medi digital i no fer una simple transposició de les activitats presencials. En aquest sentit allò que vam idear al seu dia ha funcionat a la perfecció i a partir d'aquesta primera experiència ens toca millorar alguns aspectes tècnics o de continguts que hem anat observant». Amb aquesta finalitat, serà de molta utilitat l'enquesta que FiraTàrrega enviarà en els propers dies a tots els inscrits per tal que facin una valoració de la seva experiència a tots els nivells. Ribalta també destaca que «les Taules de treball que s'han realitzat amb posterioritat a les sessions de pitching s'han revelat com una fórmula excel·lent per fomentar el diàleg directe entre els creadors i els professionals de cara a valorar aspectes del procés creatiu o encetar converses amb vistes a concretar coproduccions i gires».

L'activitat de La Llotja en Línia no acaba amb aquestes dues jornades d'encontre digital i activitat específica, sinó que justament són el punt d'inici d'una plataforma permanent de servei a la comunitat professional que seguirà activa fins a l'agost de 2021, coincidint amb la nova edició de FiraTàrrega. En aquest espai web, els professionals registrats tindran a disposició, al llarg de tot l'any, un catàleg de projectes artístics, les seleccions i prescripcions segmentades amb criteris de mercat o d'àmbit de projecció, el directori de contactes i les eines d'interacció amb totes les entitats registrades, l'agenda personalitzada i també s'hi aniran incorporant les activitats de mercat que s'aniran programant en relació al programa Suport a la Creació i al Circuit Nòmada que arrencarà el primer trimestre de 2021.

La Llotja en Línia és una iniciativa de FiraTàrrega amb el suport de Catalan Arts que ha ofert, els dies 9 i 10 de setembre, 14 activitats professionals, amb 25 pitchings, 50 speakers, 2 converses i un passeig final. Un programa online pensat per crear espais de descoberta de projectes escènics o de gestió i de trobada professional, amb la finalitat de generar noves dinàmiques de mercat que seguirà actiu de forma permanent fins agost de 2021.

Cerca al web

×