FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dilluns, 7 de de setembre de 2020

La Llotja en Línia: la trobada professional internacional de FiraTàrrega Pro Catalan Arts es transforma en una plataforma de mercat digital i permanent

 • La plataforma La Llotja en Línia és un espai virtual de mercat que transcendeix el temps i l'espai per oferir serveis més enllà dels dies de la Fira.

 • Els dies 9 i 10 de setembre tindrà lloc una trobada professional virtual amb una programació de diverses activitats, com ara pitchings, taules de treball, presentació de projectes i converses obertes sobre temes sectorials d'interès

 • Fins ara s'han acreditat 748 delegats de 430 entitats d'arreu del món, amb presència de països com Alemanya, Bèlgica, Colòmbia, Croàcia, Iran, Irlanda, Japó, Lituània, Països Baixos, Polònia, Regne Unit, Rússia, Suècia, Xile... i s'han registrat uns 200 projectes de l'àmbit artístic o de la gestió que volen donar-se a conèixer a la comunitat professional.

 • FiraTàrrega compta amb la col·laboració de Catalan Arts, la marca d'internacionalització de l'Institut Català de les Empreses Culturals, que eixampla la visibilitat de les companyies catalanes i teixeix una xarxa de relacions que obren portes a la contractació internacional.

El context de la pandèmia del coronavirus ha propiciat l'acceleració del procés de transformació de l'espai de trobada professional La Llotja de FiraTàrrega Pro Catalan Arts en una plataforma digital de servei permanent, a la qual poden accedir els professionals de les arts escèniques acreditats a través de l'adreça www.firatarrega.cat/professionals.

Dins els serveis d'aquesta plataforma s'inclourà la trobada professional virtual els propers 9 i 10 de setembre, i que aquest 2020 substitueix conjunturalment la trobada física que cada any es produeix a la ciutat de Tàrrega en el marc de la Fira. L'objectiu és generar un espai de trobada, intercanvi i coneixement internacional entre els agents professionals del sector i els artistes amb projectes artístics o espectacles a la recerca de coproductors o d'espais d'exhibició.

La subscripció a la plataforma és vàlida fins a l'estiu de 2021 i permet presentar projectes artístics o de gestió per compartir amb la comunitat de professionals acreditats, contactar amb professionals de tot el món i participar de la gran trobada professional digital del 9 i 10 de setembre 2020, així com a les activitats professionals associades al Circuit Nòmada d'exhibició d'espectacles que FiraTàrrega desenvoluparà a partir de gener de 2021.

Continguts de La Llotja en Línia

La plataforma és accessible en un espai web de nova creació a l'adreça www.firatarrega.cat/professionals, per on poden navegar els usuaris professionals registrats i que conté 4 grans funcionalitats:

 • DIRECTORI de professionals del sector acreditats

 • CATÀLEG DE PROJECTES que aporten els professionals registrats per compartir i donar a conèixer a la Comunitat Pro

 • SELECCIÓ. Una curadoria de continguts suggerida per agents del sector i per la direcció de FiraTàrrega

 • UNIVERS. Agrupacions temàtiques dels projectes, segons diversos àmbits professionals o territorials.

A més, a La Llotja en Línia, els professionals també hi poden trobar eines de personalització, cerca i tags específics per facilitar l'encontre, una agenda d'activitats d'interès per al sector així com activitats periòdiques de mercat, de trobada i d'aprenentatge.

Jornades del 9 i 10 de setembre de 2020

Durant les jornades del 9 i 10 de setembre de 2020 tindrà lloc el primer gran encontre digital de professionals de les arts escèniques que inclourà presentacions de projectes, trobades personals i activitats de coneixement i reflexió, mitjançant la utilització de la nova web PRO de la Fira i eines de videoconferència. Algunes de les propostes que s'hi podran trobar, són:

 • PITCHINGS de projectes en procés de creació. Les companyies seleccionades fan una breu introducció del seu projecte artístic. En finalitzar la sessió, les companyies i els professionals interessats podran tenir una trobada per conèixer-se i seguir la relació.

 • SPEAKERS CORNER: una tarima virtual per presentar idees i projectes (un festival, un espectacle, un centre formatiu o una aplicació). Petites càpsules on cada "Speaker" pot presentar el seu projecte en el format que desitgi.

 • PRESENTACIÓ DEL CIRCUIT NÒMADA DE FIRATÀRREGA. El Circuit Nòmada d'exhibició es posarà en marxa el primer trimestre de 2021 en substitució d'una part de la programació artística ordinària de la Fira, anul·lada a causa de la pandèmia.

 • CONVERSA OBERTA. Hi haurà dues sessions de conversa especialitzada en format webinar. Una titulada Per a què serveixen les dades a l'àmbit de les arts escèniques? i l'altra titulada (In)Comunicació(n).

Representació de professionals i projectes d'arreu del món

Fins a data d'avui, La Llotja en Línia ha acreditat 748 delegats de 430 entitats d'arreu del món, amb presència de països com Alemanya, Bèlgica, Colòmbia, Croàcia, França, Iran, Irlanda, Japó, Lituània, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, Rússia, Suècia, Xile... a més de professionals catalans i de l'Estat espanyol. Així mateix s'han registrat uns 200 projectes de l'àmbit artístic o de la gestió que volen donar-se a conèixer a la comunitat internacional de les arts escèniques.

Amb posterioritat a La Llotja en Línia, l'activitat de FiraTàrrega seguirà desenvolupant les altres dues línies d'acció d'aquesta edició especial de 2020: el Suport a la Creació, programa d'acompanyament de processos de creació amb 18 projectes artístics, i el Circuit Nòmada d'exhibició que es posarà en marxa el gener de 2021 i que comptarà amb parades en diverses localitats de Catalunya i l'Estat espanyol.

Cerca al web

×