FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dilluns, 17 de de febrer de 2020

L'espectacle Peix de la Cia. Hotel iocandi s'endú el Premi Moritz de FiraTàrrega a la millor estrena d'arts de carrer 2019

● Peix és un solo de petit format de carrer basat en el circ i el pallasso. Una reflexió, des de la poètica de l'absurd, sobre la lluita de poders, la buidor, el silenci i la solitud.

● El premi es dirimeix a través d'una enquesta anònima enviada a tots els professionals acreditats a FiraTàrrega 2019.

● El guardó és honorífic i no implica cap remuneració, més enllà del reconeixement a la bona tasca artística i de producció de la companyia.

L'espectacle Peix de la Cia. Hotel iocandi ha resultat guanyador del Premi Moritz de FiraTàrrega a la millor estrena d'arts de carrer 2019. El guardó, que reconeix la bona tasca i la creativitat de les companyies, l'atorga la Fira en base al criteri dels professionals del sector acreditats en la darrera edició 2019.

Peix és un solo de petit format de carrer basat en el circ i el pallasso. Una reflexió, des de la poètica de l'absurd, sobre la mallorquinitat, sobre l'impacte del turisme, sobre la lluita de poders, la buidor, el silenci i la solitud davant la immensitat, sobre la ridiculesa de ser grans i l'enyorança de ser petits. Un viatge metafòric cap a les profunditats humanes per buscar allò que ens fa continuar nedant, buscant, remant tot i la magnitud i la força imprevisible i sempre sorprenent de les onades.

Aquesta és la segona producció de la Cia. Hotel iocandi, nascuda a principi de l'any 2012 gràcies a l'encontre artístic entre Griselda Juncà i Tomeu Amer, després d'un primer treball, Esquerdes, seleccionat pel projecte Camins Emergents 2013 i que, amb la incorporació, la primavera del 2014, de la cantant i contrabaixista Joana Gomila, van estrenar com a peça llarga a la Fira Trapezi 2015 de Reus. L'espectacle Peix va ser estrenat a FiraTàrrega 2019 després d'haver passat pel programa d'acompanyament Suport a la Creació 2019. També ha comptat amb el suport de L'Estruch de l'Ajuntament de Sabadell, Escena Poblenou i Trapezi i l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) de la Generalitat de Catalunya.

El Premi Moritz 2019 de FiraTàrrega s'ha resolt gràcies al resultat d'una votació entre tots els professionals acreditats a FiraTàrrega 2019 que van veure les estrenes d'arts de carrer. Cal recordar que FiraTàrrega 2019 va acollir un total de 42 companyies nacionals i internacionals i va acreditar 990 professionals de 552 entitats procedents de 31 països d'arreu del món.

Cerca al web

×