FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dijous, 5 de de setembre de 2019

FiraTàrrega 2019: Jornada inaugural

La conversa inaugural a càrrec del filòsof Xavier Antich i Àngels Margarit (Mercat de les Flors) amb la moderació de Judit Carrera ha donat el tret de sortida de FiraTàrrega 2019 avui a la Plaça Major a les 20:00h

La inauguració institucional de FiraTàrrega 2019 ha comptat amb la presència de Mariàngela Vilallonga, Consellera de Cultura; Alba Pijuan, Alcaldessa de Tàrrega; Fernando Cerón, Subdirector General de Teatro - Ministerio de Cultura, Educación y Deporte; Joan Talarn, President de la Diputació de Lleida i Anna Giribet, Directora artística FiraTàrrega.


El primer dia de FiraTàrrega ha comptat amb la programació de Kaleider que han portat a Tàrrega la instal·lació de Pig , Delrevés dansa vertical amb Finale, Dioptries de Toti Toronell, Suite Toc núm 6 de Les Impuxibles, Teia de Júlia Farrero i C'es pas là, c'est par là de Galmae.

La jornada de demà divendres continua amb 57 actuacions i a data d'avui es registra una ocupació del 83'6% en els espectacles de pagament.

Avui dijous a les 18h ha tingut lloc la inauguració institucional de FiraTàrrega 2019 amb la presència de Mariàngela Vilallonga, Consellera de Cultura; Alba Pijuan, Alcaldessa de Tàrrega; Fernando Cerón, Subdirector General de Teatro - Ministerio de Cultura, Educación y Deporte; Joan Talarn, President de la Diputació de Lleida i Anna Giribet, Directora artística FiraTàrrega.

La conversa inaugural a càrrec del filòsof Xavier Antich i Àngels Margarit (Mercat de les Flors) amb la moderació de Judit Carrera (CCCB) ha estat tota una declaració d'intencions de la nova directora artística Anna Giribet. Un debat d'obertura sobre els usos socials i artístics de l'espai públic. Per conversar sobre la seva capacitat per acollir la creació artística, el qüestionament de la realitat, el debat social i la transformació.

Després de la conversa inaugural propostes com Finale de Delrevés dansa vertical a la Plaça Major just després de la conversa d'obertura, Dioptries de Toti Toronell, Suite TOC núm 6 de Les Impuxibles, Teia de Júlia Farrero i C'est pas là, c'est par là de Galmae.

Segona jornada de FiraTàrrega 2019

Demà divendres tindrà lloc la segona jornada de FiraTàrrega 2019 amb 57 sessions d'espectacles que omplen Tàrrega de programació des de les 10.00h fins a la 1.00h de la matinada. 

FiraTàrrega és carrer i entre les propostes que es podran veure, destaca l'estrena de 1+1+1 amb Bérbué, Laliberté & Roland, un exemple de la col·laboració entre Montréal Complètement Cirque Festival i FiraTàrrega que acompanyen i avalen el treball d'aquests tres actors formats a l'École Nationale de Cirque de Montréal, sota la mirada externa del director i dramaturg Ricard Soler Mallol. 1+1+1 és una de les creacions que s'han gestat a través del programa Suport a la Creació de FiraTàrrega com també ho és  Livalone de Fundación Agrupación Colectiva,que a través de l'humor fa un repàs minuciós i sarcàstic dels usos i costums, drets i necessitats de la societat contemporània. La companyia Sound de Secà omplirà els carrers de Tàrrega de música, ritme i moviment amb Possê. Demà també es podrà veure en estrena La Llista de Quim Bigas a la Figuerosa. 

El parc de Sant Eloi acollirà la proposta de Iribarren &De la Riva amb Paseo Urbano:Tàrrega que a través del so, la dansa i l'acció de passejar permet (re)descobrir la ciutat i els seus espais, des d'una mirada poètica i contemporània. La companyia basca compartIrà espai amb la propsota del clown Toti Toronell Dioptries i també amb la Compagnie Nº8 i el seu Garden Party, un autèntic luxe tenir-los a la 39a edició de FiraTàrrega. St. Eloi també es podrà veure a la ballarina Roser López Espinosa que porta a Tàrrega Hand to hand un «Llac dels Cignes» singular en forma de combat de judo, la dansa s'apropa a les arts marcials i juga amb les seves tàctiques i cadència; i una de les propostes més poètiques d'aquesta fira com és C'est pas là, c'est par là de Galmae.

El divendres arribaran a Tàrrega entre d'altres, la companyia Bucraá Circus amb El Gran Final a la plaça major, Give me a protein de Kernel Dance TheatreLa lluna en un pot de La petita Malumaluga, CALMA! de Guillem Albà o Horzmuga amb Bidaia.

El divendres és el dia més intens d'activitats professionals, destaquen els pitchings i els speedmeetings que prioritzen el contacte actiu entre creadors i productors amb la finalitat que els projectes artístics arribin al mercat. Tindran lloc fins a un total de 6 sessions de pitching i seran una de les activitats principals en aquesta reformulació de l'espai professional de FiraTàrrega que busca passar del model passiu dels estands expositius a un model més proactiu en què els projectes artístics convoquen els professionals per explicar-se amb l'objectiu de trobar socis que es vulguin implicar en la producció o destinataris que puguin obrir nous mercats.

Les sessions de pitching es tematitzaran segons l'objectiu que té cada companyia: coproducció internacional, circuit internacional, coproducció Espanya - Amèrica Llatina, circuit Espanya - Amèrica Llatina o bé circuit i coproducció Catalunya. Seguint el marc de FiraTàrrega, aquestes propostes són projectes de carrer i per a espais no convencionals, de petit i mig format i de diferents disciplines.

 
 

Cerca al web

×