FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Diumenge, 9 de de setembre de 2018

FiraTàrrega es fa forta a l'espai públic

FiraTàrrega tanca la seva edició 2018, centrada a rellegir l'espai públic i amb la previsió del 96% d'ocupació dels espectacles de pagament (sense comptar les vendes d'avui diumenge tarda).

La Fira ha acollit 50 companyies nacionals i internacionals i més de 1.000 professionals de 588 organitzacions procedents de 37 països dels 5 continents.

La propera edició de FiraTàrrega tindrà lloc del 5 al 8 de setembre de 2019.

Avui tanca FiraTàrrega 2018.  Durant quatre dies la ciutat ha esdevingut la capital de les arts escèniques amb una gran participació de públic, així com del sector professional. La Fira ha donat el tret de sortida de la programació de la temporada teatral al nostre país. 

El conjunt de la programació  ha ofert un cartell ric en formats, gèneres i estils: per a tot tipus de públics i edats, on s'han pogut veure 50 espectacles nacionals i internacionals, 12 dels quals han comptat amb el suport a la creació de FiraTàrrega. Durant els 4 dies de Fira, hi ha hagut un total de 227 sessions, ubicades en 22 espais d'exhibició.

Enguany la Fira ha registrat un total de 1.013 professionals de 588 entitats, superant així la barrera del miler d'acreditats. D'aquests, 616 són catalans, 173 de la resta de l'Estat i 224 internacionals. La Llotja ha acollit un total de 59 expositors i 54 activitats, reunions i presentacions professionals.

FiraTàrrega 2018 una relectura de l'espai públic

Aquest 2018 FiraTàrrega ha posat el focus en la relectura de l'espai públic, per actualitzar-ne la mirada, entendre i celebrar el carrer. Durant aquests quatre dies s'han pogut veure obres com la trilogia de la companyia Adhok, que ha estrenat a FiraTàrrega tres espectacles que reflexionen sobre la joventut i la vellesa (Issue de Secours, L'envol i Le Nid); també destaquen els polonesos Teatr KTO que han estrenat als carrers de Tàrrega Peregrinus així com els dos espectacles Of Man and Beast i Witness This de la reconeguda companyia anglesaChameleon.

La proposta de la italiana Caterina Moroni UN.HABITANTS_To make room for us que s'ha pogut veure al cementiri de Tàrrega i l'aposta de Becki Parker & Vero Cendoya amb Hunting for the unicorn han ofert dues visions al voltant de l'autisme, són algunes de les peces que han marcat aquesta edició.

Un any més FiraTàrrega ha acompanyat 10 produccions que han format part del programa Suport a la Creació i que s'han pogut veure a FiraTàrrega 2018, Mumusic Circus amb Flou PapagayoZum zum Teatre i Quim Bigas amb HipposCampiQuipugui amb AsteroidEmilia Gargot amb ZH o 36 milions d'anys a 120km/h, la peça Proyecto X de Silere, o  5.102 m/s deJoan Català. Totes elles són una aposta per la novetat, la riquesa d'estils i categories escèniques i, sobretot, per la voluntat d'innovar en les arts de carrer.

Cerca al web

×