FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dilluns, 20 de d’agost de 2018

Les Impuxibles: "Painball neix de la necessitat d’explicar amb paraules les injustícies"

Les germanes Clara i Ariadna Peya arriben a FiraTàrrega amb el seu primer espectacle de carrer, Painball, una producció que parla de la llibertat com a individus i societat, i de com ens modifiquem i ens definim.

Què espereu de FiraTàrrega?

Esperem que sigui una bona plataforma de llançament de l'espectacle.

Per què heu decidit fer el salt al carrer?

Creiem que ara és un moment indispensable perquè se'ns escolti més que mai, perquè tothom tingui accés al que volem dir i perquè és el moment de no callar. Pensem que el carrer és el lloc on ho podem fer millor.

Com neix "Painball"?
Neix de la necessitat d'explicar amb paraules les injustícies.  Com el fet que per rapejar et posin a la presó , la llei Mordassa, les pilotes de goma i un seguit de coses que tenen a veure amb la llibertat d'expressió.

Aquests són els temes que tractareu?

Parlem de la llibertat d'expressió i dels privilegis socials i ho fem a través dels nostres llenguatges que són la música i el moviment.  Comptem amb la Bel Olid, una escriptora que ens ha posat una mica de paraula a l'obra, tot i que hem de dir que l'espectacle és bastant abstracte, potser un dels més abstractes que hem fet mai. El contingut és poc narratiu, és un llenguatge poc racional, de conceptes i imatges  que arribarà al públic d'una altra manera.

Quines reaccions espereu que tindrà el públic?
Nosaltres volem generar amb el públic un espai de reflexió i apoderament, que la gent s'atreveixi a parlar, a cridar i a no callar.

Creieu que és un espectacle que es podria fer fora de Catalunya o a escala internacional?

Absolutament sí, no només pel contingut visual i artístic  sinó també pel contingut polític, ja que malauradament hi ha molt pocs llocs al món on hi hagi una consciencia social que permeti dir el que un pensa i el que un sent.

La idea inicial de l'espectacle ha canviat després dels esdeveniments polítics que s'han anat vivint aquest any a Catalunya?

Evidentment això ens ha fet reafirmar-nos amb el que pensem, que és el moment de sortir al carrer. Els fets que ens han empès a fer això  són la llibertat d'expressió de Valtonyc, la llei Mordassa o els cops que es van rebre a l'1 d'octubre. Nosaltres no ens posicionem políticament, només demanem tenir el nostre espai per poder parlar i posicionar-nos.

Painball, Les Impuxibles

Cerca al web

×