FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dilluns, 15 de de gener de 2018

FiraTàrrega presentarà un focus artístic al Festival Santiago OFF de Santiago de Xile

Del 19 al 24 de gener FiraTàrrega presentarà un focus artístic al Festival Santiago OFF de Santiago de Xile. Amb la voluntat d'exercir com a plataforma exportadora de creativitat catalana, la Fira ha signat un acord amb el festival xilè per a tenir una presència estratègica en aquesta propera edició.

FiraTàrrega oferirà una mirada sobre la creació de carrer més enllà del continent americà i aportarà una visió del que són les arts de carrer en l'actualitat amb 4 propostes amb segell propi: urGENTestimar d'Ada Vilaró, Náufragos de La Industrial Teatrera, Harinera (te ganarás el pan con el sudor de tu frente) del col·lectiu Harinera i Pelat de Joan Català. Aquestes 4 peces han format part del Programa de Suport a la creació de FiraTàrrega.

L'acord permet que FiraTàrrega tingui una presència com a marca en aquest festival internacional i permetrà donar-la a conèixer als professionals acreditats. L'Institut Ramon Llull ha participat en l'acord per garantir la mobilitat dels artistes catalans i compta amb l'acompanyament de l'Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

PELAT, JOAN CATALÀ

Pelat va ser el primer espectacle en solitari d'aquest creador multidisciplinari format en arts plàstiques, teatre, circ i dansa, amb un extens currículum internacional. Una proposta que neix de l'observació del treball artesanal i de la introspecció en les arrels geogràfiques i familiars de l'artista per experimentar amb l'espai i el moviment i per crear un diàleg entre la natura i l'individu cercant la complicitat amb l'espectador. Una peça concebuda per a l'espai públic, on quatre persones desconegudes s'uneixen a l'intèrpret per treballar amb un mateix objectiu, en un ritual al voltant de l'efímer. Una reflexió sobre el nostre fenomenal i inquietant pas per la vida.

Una coproducció de FiraTàrrega i El Graner, amb el suport del Festival Sismògraf (Olot), Teatre Municipal de l'Escorxador (Lleida), Trayectos (Zaragoza) i el Festival TNT (Terrassa). La peça va ser programada a FiraTàrrega 2013.

NÁUFRAGOS, LA INDUSTRIAL TEATRERA

Náufragos és un espectacle de clown de carrer al voltant dels petits i grans naufragis de cada dia. Una trobada amb el públic per compartir un tros de vida, deixar una llavor per allà on passen i emportar-se'n altres que transformaran la vida, poc a poc. Un homenatge sense paraules a tots els viatgers que algun cop s'han sentit nàufrags per a riure de tot: de la fragilitat, dels naufragis quotidians, de nosaltres mateixos. La peça va ser programada a l'edició 2016.

HARINERA (TE GANARÁS EL PAN CON EL SUDOR DE TU FRENTE), HARINERA

A partir del concepte de precarietat com a forma de govern, l'espectacle Harinera (te ganarás el pan con el sudor de tu frente) reflexiona sobre la responsabilitat col·lectiva i individual davant de situacions de canvi. L'obra es posiciona en un espai urbà buit, metàfora del mercat immobiliari lucratiu que condiciona el futur del territori i dels seus habitants. A través de dispositius escènics i amb l'ajuda de tecnologies digitals i analògiques, estableix un diàleg amb els ciutadans / espectadors als quals se'ls permet decidir la direcció que ha de prendre el desenllaç de l'espectacle.

Muntatge nascut a partir del projecte final d'Andrea Paz al Màster de Creació en Arts de Carrer organitzat per FiraTàrrega 2015 i programat a l'edició 2017 de Fira.

urGENTestimar, ADA VILARÓ

Adaptació del projecte de participació comunitària originalment concebut com a acció inaugural de FiraTàrrega 2017. Amb l'objectiu de diluir les fronteres, l'artista Ada Vilaró proposa un desplegament que implica persones, associacions, espectadors en una recerca sobre l'amor, la convivència, el respecte i l'acceptació de l'altre. És una activitat d'activitats, una experiència compartida i integrada per diferents rituals: observar, menjar, dormir, caminar, córrer... A urGENTestimar es convida els ciutadans a aturar l'activitat quotidiana i a posar en pràctica diversos moments de comunió que permetin posar-se en relació. Un procés de transformació compartida de la gent, de l'espai i del temps en el que també hi va participar el Festival de creació contemporània Escena Poblenou.

Pelat, Joan Català

Náufragos, La Industrial Teatrera

Harinera (te ganarás el pan con el sudor de tu frente), Harinera

Cerca al web

×