FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Diumenge, 10 de de setembre de 2017

FiraTàrrega, de la participació a l'espai públic

FiraTàrrega tanca la seva edició 2017, sota el lema de la participació, que ha tingut lloc del 7 al 10 de setembre.

52 companyies nacionals i internacionals han participat a la Fira, amb un total de 261 sessions en 23 espais d'exhibició.

La propera edició de FiraTàrrega tindrà lloc del 6 al 9 de setembre de 2018 i se centrarà en la dimensió i el caràcter de l'espai públic, tancant el trienni que subratlla les particularitats de les arts de carrer.

Avui conclou FiraTàrrega 2017  (del 7 al 10 de setembre). La ciutat ha esdevingut la capital de les arts escèniques, amb gran participació de públic com del sector professional i donant el tret de sortida de la programació de la temporada al nostre país. 

Durant quatre dies Tàrrega ha acollit un total de 54 espectacles de 52 companyies nacionals i internacionals i ha comptat amb la presència de 476 artistes acreditats.

Aquest any la Fira preveu arribar en el dia d'avui a les 13.500 localitats ocupades. Els espectacles de sala assoliran així el 87% d'ocupació de l'aforament de la programació oficial. 

De la reivindicació de la participació a la relectura de l'espai públic

Aquest 2017 FiraTàrrega ha subratllat un dels principals actius de les arts de carrer, la participació. Per aquest motiu, ha anat més enllà en la lectura convencional d'aquest concepte i ha incidit de manera profunda en l'obertura de processos creatius, ha incorporat veus professionals externes, ha generat espais de reflexió i formació i ha donat la paraula a aquells que habitualment no la tenen. El leitmotiv de la participació segueix el trienni que subratlla els actius de les arts de carrer contemporànies, que va començar la passada edició amb la interculturalitat i que acabarà l'any vinent amb l'espai públic.

Corner FiraTàrrega al Santiago OFF (Santiago de Xile)

Amb la voluntat d'exercir com a plataforma exportadora de creativitat catalana, FiraTàrrega signa un acord amb el Festival Santiago OFF de Santiago de Xile per a tenir una presència estratègica en l'edició 2018 del festival, que tindrà lloc del 18 al 27 de gener. Aquest acord permetrà la presència de 4 projectes artístics catalans en aquest festival xilè de referència: Ada Vilaró, La Industrial Teatrera, el col·lectiu Harinera i Joan Català i Roser Tutusaus.

L'acord permet que, per primera vegada, FiraTàrrega tingui una presència com a marca en un festival internacional i permetrà donar-la a conèixer als professionals acreditats. L'Institut Ramon Llull ha participat en l'acord per garantir la mobilitat dels artistes catalans i compta amb l'acompanyament de l'Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

FiraTàrrega: mercat d'arts escèniques

Enguany la Fira ha registrat un total de 937 professionals de 512 entitats. D'aquets 599 són catalans, 182 de la resta de l'estat i 156 internacionals. La Llotja ha acollit un total de 53 expositors i 54 activitats, reunions i presentacions professionals.

Ferida, Ferida

Cerca al web

×