FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dimarts, 17 de de maig de 2016

Obertes les inscripcions per al Postgrau de Creació en Arts de Carrer 2017 de FiraTàrrega i la Universitat de Lleida

El Postgrau té la finalitat de formar professionals de la creació a l'espai públic, aprofundint també en àmbits com la gestió, programació, difusió o comunicació.

La preinscripció estarà oberta des del 15 de maig fins al 31 d'octubre de 2016 i la formalització de la matrícula serà a partir de l'1 de novembre.

S'obren les inscripcions per al Postgrau de Creació en Arts de Carrer, una iniciativa pedagògica pionera internacional impulsada conjuntament per FiraTàrrega i la Universitat de Lleida, que tindrà lloc entre el 27 de febrer i el 20 de juny de 2017.

El Postgrau, que té la finalitat de formar professionals de la creació a l'espai públic, combina mòduls teòrics i pràctics i s'adreça a graduats en arts escèniques, directors, dramaturgs, intèrprets, gestors culturals, urbanistes, així com qualsevol persona interessada en la ciutat com a espai de múltiples possibilitats artístiques.

Tot i destinar part de la seva estructura a continguts teòrics, es presenta com una experiència fonamentalment pràctica, una immersió en la disciplina a partir de la participació en projectes de creació propis, col·lectius i externs. Aquesta pràctica no només se centra en l'activitat artística, sinó que tractarà aspectes relacionats amb la seva gestió, programació, difusió o comunicació.

El Postgrau és un títol propi de la Universitat de Lleida, impartit en castellà (90%) i en anglès (10%) i té un marcat caràcter professional. Consta de 35 crèdits ECTS, estructurats en classes teòriques i pràctiques (30 ECTS) i en l'elaboració i defensa d'un treball final de Postgrau (5 ECTS). El programa compta amb 4 mòduls: Ciutat, art, pensament i societat; Ciutat i creació artística; Producció de les arts de carrer; i Treball final de Postgrau.

En paral·lel al Postgrau, els mòduls es poden cursar també de forma independent per tal d'obtenir els cursos d'"Expert universitari en Ciutat i Creació Artística" (que requereix formació universitària prèvia) i els cursos universitaris "Ciutat: art, pensament i societat" i "Polítiques, comunicació i producció de les arts de carrer" (que no requereixen titulació prèvia).

Un dels valors més importants del Postgrau és el seu professorat. Prestigiosos teòrics i professionals, nacionals i internacionals, exposaran els seus coneixements i experiències. Es comptarà amb la presència d'Ernesto Collado, creador; Manuel Delgado, antropòleg i professor de la UB; Yohann Floch, coordinador de la xarxa Face; John Lee, professor de la Universitat de Winchester; Simona Levi, artista multidisciplinar i directora de Conservas; Anna Maria Ricard, dramaturga; Pep Salazar, del Festival OFFF; Mercè Saumell, professora de l'Institut del Teatre de Barcelona; Esteve Soler, dramaturg; Pepe Zapata, expert en comunicació i màrqueting; Lluís Bonet, coordinador del Màster en Gestió Cultural UB; Jordi Duran, director artístic de FiraTàrrega; Sergi Estenabell, creador; Paco González, arquitecte i urbanista; Jordi Jané, investigador, crític i professor circense; Eva Marichalar, professora de la Universitat de Vic i artista pedagoga; Àngel Mestres, director general de Trànsit Projectes; Jordi Planas, professor de Institut del Teatre; Octavi Rofes, antropòleg i professor a l'Escola Eina (UAB) i Marga Socias, creadora.

La preinscripció del Postgrau de Creació en Arts de Carrer 2017 es pot fer des del 15 de maig fins al 31 d'octubre de 2016 i la formalització de la matrícula serà a partir de l'1 de novembre.

Tota la informació amb mòduls, assignatures, terminis, calendaris, allotjaments, etc. la trobareu en aquest enllaç.

Cerca al web

×