FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dimarts, 17 de de maig de 2016

Publicada la Guia CASA, que analitza el context i la situació actual de les arts de carrer i el circ a Catalunya i a l’Estat espanyol

Hi apareixen enumerats els festivals, fires, mostres i espais escènics de Catalunya i una selecció d'artistes i companyies que treballen en aquestes disciplines.

També tracta temes com l'educació, espais i residències de creació i entitats públiques que recolzen les arts de carrer i el circ.

La guia pertany al projecte europeu Circus Arts and Street Arts Circuit (CASA), en el que participa FiraTàrrega, amb l'objectiu de crear sinèrgies entre els països participants (Bèlgica, República Txeca, Finlàndia, Suècia i l'Estat espanyol).

L'edició de la Guia CASA de les Arts de Carrer i Circ analitza el context i la situació actual d'aquest sector a Catalunya i a l'Estat espanyol. Aquesta publicació multimèdia disponible en anglès és un dels resultats del projecte europeu CASA, en el qual participa FiraTàrrega, juntament amb d'altres membres. La creació d'una guia específica sobre cada país participant en el projecte serveix com a orientació per a donar a conèixer l'actualitat i els reptes de futur que ha d'afrontar el sector a cada país.

La guia realitza una panoràmica global de l'estat de les arts de carrer i del circ fins a l'actualitat i també analitza els reptes de futur que té aquest sector. A més, fa una anàlisi de les polítiques públiques que s'han dut a terme.

Aquesta publicació també compta amb un llistat dels festivals, fires, mostres i espais escènics de Catalunya i una breu selecció d'artistes i companyies que treballen en aquestes disciplines. La guia ofereix capítols centrats en l'oferta educativa, en els espais de creació i de residència dels que es disposa, i en les entitats públiques que recolzen les arts de carrer i el circ. Una selecció de tres casos d'èxit sobre generació de públics i creació de nous mercats a Catalunya complementa la publicació.

CIRCUS ARTS AND STREET ARTS CIRCUIT - CASA

Circus Arts and Street Arts Circuit - CASA és el programa europeu amb l'objectiu d'incentivar els professionals del circ contemporani i de les arts de carrer a treballar i cooperar internacionalment. El projecte està liderat pel Festival MiramirO de Gent (Bèlgica) i hi participen 4 co-organitzadors: Zahrada, promotora de circ de Praga (República Txeca), Circusinfo Finland (Finlàndia), Subtopia (Suècia) i FiraTàrrega. El projecte es desenvolupa des de l'1 de maig de 2015 fins al 30 d'abril de 2017.

CASA proposa un programa de suport destinat a un grup seleccionat de professionals de diversos sectors del circ i de les arts de carrer amb l'objectiu d'obrir i crear noves oportunitats de treball. D'aquesta manera, es té l'oportuntiat de desenvolupar les seves habilitats i competències, accedir al coneixement de diferents contextos culturals, mercats i obtenir informació bàsica dels diversos països participants en el projecte.

Durant aquests anys es duen a terme diverses activitats per crear aquestes sinèrgies: la ja esmentada publicació de la guia CASA sobre el sector en els 5 països, 2 tallers de comunicació i màrqueting a cada un dels països, i un viatge per conèixer els diferents festivals, que serveix per explorar el context del circ i les arts de carrer, crear oportunitats de treball i inspirar-se dels enfocaments innovadors de cada realitat.

Pots consultar la guia CASA de les Arts de Carrer i el Circ -disponible en anglès- en aquest enllaç.

© Martí E. Berenguer

Cerca al web

×