FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dilluns, 18 de de gener de 2016

'La ira dels peixos', producció de FiraTàrrega i espectacle inaugural del 2014, participa en el Festival Santiago a Mil de Santiago de Xile

La ira dels peixos, l'espectacle produït per FiraTàrrega i que va inaugurar l'edició de l'any 2014, participa aquesta setmana al Festival Santiago a Mil, de Santiago de Xile. Concretament, els dies 20 i 22 de gener es podrà veure aquest espectacle dirigit per Ignacio Achurra a la capital xilena. En aquesta ocasió, la producció La Ira dels Peixos compta amb la presència de 10 actors catalans que s'han desplaçat a Xile durant tres setmanes, per tal de desenvolupar una residència escènica prèvia a les actuacions. 

La ira dels peixos és un espectacle de teatre de carrer, amb música en viu, produït per FiraTàrrega, que planteja l'enfrontament entre dues cultures, una representada pels residents d'un vaixell que viuen de la recollida d'escombraries del mar i l'altra pels visitants, que arriben per conèixer les particulars condicions de vida i els costums dels anomenats "homes peixos".

Una història que parla sobre la diversitat i la resistència cultural. Una reflexió sobre com els estats totalitaris, els interessos econòmics i les ideologies afins a la mundialització estenen el seu domini territorial i amenacen la pervivència de les cultures minoritàries. Una proposta que convida el públic a viatjar pels espais de la identitat personal i collectiva i a recuperar un espai de llibertat que ens permeti somiar en la germanor entre tots els pobles del nostre planeta. És un crit reivindicatiu sobre la diversitat cultural com a patrimoni de la humanitat.

La Ira dels Peixos va ser la primera producció integral de FiraTàrrega i al llarg de l'estiu de 2014 va comptar amb la participació de diverses empreses locals vinculades a la construcció escenogràfica i de vestuari. Aquest espectacle també es va poder veure a Barcelona, al Parc de la Ciutadella el setembre de 2014, en el marc dels actes commemoratius oficials del Tricentenari del 1714.

El Festival Santiago a Mil té lloc cada mes de gener des de l'any 1994 i està organitzat per la Fundación Teatro a Mil de Santiago de Xile. Aquest festival és un dels esdeveniments escènics més importants de tota l'Amèrica Llatina, amb un elevat volum de programació de tot tipus de disciplines i formats d'arreu del món.

La ira dels peixos (2014)

Cerca al web

×