FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dilluns, 27 de de juliol de 2015

Una selecció de produccions nacionals i internacionals de primer nivell conformen la programació escènica de la Secció oficial de FiraTàrrega 2015

Tàrrega, 27 de juliol de 2015- La programació de FiraTàrrega és un espai generalista i multidisciplinari. Es fonamenta sobre dues línees d'acció: les arts de carrer - disciplina majoritària-, i les arts del moviment i el teatre de text a la programació de sala. Aquest traçat és la base d'un discurs que té vocació de connectar amb un ventall d'espectadors molt ampli.

D'entre els cinc apartats que conformen la programació de la Fira d'avui, la secció oficial representa una mirada transversal a l'actualitat de la creació escènica. Hi tenen cabuda peces que han estat èxits de la temporada i materials de companyies consagrades que estrenen a l'Estat Espanyol.

Una de les novetats d'aquest 2015 és una primera jornada amb tres grans espectacles. Al migdia, per escalfar motors, els mexicans Vaca 35 exhibiran la seva nova peça, Cuando todos pensaban que habiamos desaparecido, una experiència escènica que mescla gastronomia, ficció teatral i realitat. Per la tarda, la companyia Sharon Fridman obrirà la programació del pavelló Sant Josep amb Caída libre, una coreografia poderosa y elegant inspirada en la societat occidental contemporània, en la relació de germanor que s'estableix entre les persones en temps de crisi. Per la nit, l'espectacle inaugural anirà a càrrec dels Insectotròpics, amb Compra'm, una experiència de cinema en viu de gran format que planteja una reflexió sobre la felicitat i els seus límits. Comptaran amb la participació de l'arquitecte i escenògraf Jordi Queralt, el grup de música electrònica ZA! així com de setze voluntaris locals (Totes les peces es podran veure durant els dies posteriors de Fira).

Entre els noms indispensables d'aquesta secció que presentem, destaquem també la presència de les noves creacions de Leandre (Cat), Marga Socias (Cat), Dorrance Dance (US), Company Chameleon (UK), Cortez-Fontán (Arg), Teatro Necessario (It), En Diciembre (Cat), Cia. La Rueda (Cat) o bé de [Los números imaginarios] Ensamble del pastor bobo (Es).

A més, dins la secció oficial s'inclou també s'inclou URBAN NATION, un espai dedicat a la dansa urbana coproduït entre FiraTàrrega i el festival novaiorquès Summerstage (US). El programa integra noms com Ousmane Wiles (US), Ephrat Asherie (US), Cia Dani Pannullo (Es), Quim Moya (Cat). 

Cerca al web

×