FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dimecres, 29 de de maig de 2013

El Programa de Suport a la Creació 2013 ofereix un assaig obert del primer espectacle en solitari de Joan Català

Professionals, mitjans i ciutadania podran veure anticipadament la proposta d'aquest artista multidisciplinari, un espectacle que experimenta amb l'espai públic i el moviment en el qual l'espectador hi participa activament

El Programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega 2013, que es va presentar el passat mes d'abril, continua obrint-se al sector teatral, a la premsa i a la ciutadania amb un nou assaig obert que s'emmarca en el Laboratori de Moviment del propi Programa. En aquest cas, serà el creador multidisciplinari Joan Català qui presentarà el seu espectacle, Pelat, que es podrà veure en el transcurs de la Fira, al mes de setembre. L'assaig obert d'aquest espectacle que experimenta amb l'espai i el moviment tindrà lloc el proper divendres 31 de maig a les 20 hores a la Plaça de les Nacions de Tàrrega.

Un espectacle concebut especialment per a l'espai públic

L'observació del treball artesanal i la introspecció en les pròpies arrels geogràfiques i familiars són el punt de partida de Pelat, el primer espectacle en solitari de Joan Català, un artista multidisciplinari format en arts plàstiques, teatre, circ i dansa que acumula una destacable trajectòria internacional. Ha recorregut Europa amb diferents espectacles amb el Cirkus Klezmer o la companyia Daraomai, entre d'altres.

Pelat és una proposta que experimenta amb l'espai i el moviment i que estableix un diàleg entre la natura i l'individu apel·lant a la complicitat de l'espectador. Especialment concebut per a desenvolupar-se en l'espai públic, l'espectacle consisteix en la interacció de cinc persones desconegudes que s'uneixen a l'artista en un interessant ritual i amb un objectiu comú: reflexionar sobre el que és efímer i sobre el nostre inquietant pas per la vida mitjançant l'experiència col·lectiva.

Aquest espectacle és una coproducció de FiraTàrrega i El Graner amb el suport del Festival Sismògraf (Olot), el Teatre Municipal de l'Escorxador (Lleida), Trayectos (Saragossa) i el Festival TNT (Terrassa).

Programa de Suport a la Creació 2013

Els projectes seleccionats en el Programa de Suport a la Creació 2013 suposen una cinquena part de la programació de FiraTàrrega 2013. Des d'aquesta primavera i fins als dies de FiraTàrrega d'enguany (del 5 al 8 de setembre), es fan a la ciutat una sèrie d'assajos oberts que serveixen al públic i a la premsa per conèixer de primera mà el desenvolupament dels seus treballs de creació i, als artistes i companyies, per rebre la crítica i l'opinió dels assistents i fer créixer, així, els seus treballs fins al moment de la seva estrena.

Per tercer any consecutiu, FiraTàrrega aposta pel foment de la creació d'espectacles d'arts de carrer i materialitza aquesta voluntat a través de la realització de diferents laboratoris de creació, residències artístiques i espectacles de coproducció transnacional, sense oblidar l'àmbit formatiu, mitjançant la realització de cursos i tallers. Així, FiraTàrrega continua reivindicant-se com a territori creatiu més enllà dels dies de la Fira.

Cerca al web

×