FiraTàrrega. Teatre al carrer

Notes de premsa

← Altres notes de premsa

Dilluns, 1 de de juliol de 2024

S’obre el termini de presentació de propostes artístiques per a FiraTàrrega 2025

Descarregar PDF 94,46 Kb

  • La convocatòria serà fins al 30 de setembre i es tindrà en compte la qualitat artística i la viabilitat en termes de fitxa tècnica i mercat
  • La decisió d'avançar els terminis de la convocatòria és per treballar amb més previsió i disposar de més temps per poder analitzar les diferents propostes, que el 2024 van arribar a 790
  • El 30 de juny ha finalitzat el període per rebre propostes dels programes de Suport a la Creació, amb 98 candidatures, i Hivernem, amb 10

Tàrrega, 1 de juliol de 2024. Aquest dilluns 1 de juliol s'ha obert la convocatòria artística de FiraTàrrega 2025 adreçada a companyies professionals que presentin espectacles de qualsevol disciplina escènica i format, per a qualsevol tipologia de públics i que es puguin emplaçar en espais de sala, carrer o no convencionals. Els interessats tindran temps fins al 30 de setembre per enviar les seves candidatures seguint les bases publicades a www.firatarrega.com i els seleccionats formaran part de la programació oficial del 2025.

Fins ara, aquest procés es duia a terme a partir del mes de setembre, un cop finalitzada FiraTàrrega, però s'ha decidit avançar l'obertura per treballar amb més previsió i disposar de més temps per poder analitzar les diferents propostes rebudes. Per a aquest 2024, la convocatòria artística va rebre fins a 790 candidatures i se'n van escollir 36 (un 70% del total de la programació), que es podran veure a Tàrrega del 5 al 8 de setembre.

Els criteris de selecció artística

Segons marquen les bases de la convocatòria, la direcció artística, que encapçala Anna Giribet i Argilés, seleccionarà una programació d'espectacles d'arts de carrer o d'espais no convencionals (60%) i de sala (40%) per a la pròxima edició de FiraTàrrega. A més,  se seguirà un criteri de procedència basat en un 50% de Catalunya, un 25% de la resta de l'Estat espanyol i un 25% d'internacional.

Per a la selecció dels espectacles es tindrà en compte la qualitat artística de la proposta i la seva coherència i viabilitat en termes de fitxa tècnica i de mercat, és a dir, que sigui concebuda per poder girar i/o per aconseguir contractacions. Altres criteris, no excloents, que es tindran en compte són la  capacitat de relació amb la ciutadania i/o l'entorn, la implicació de públics actius, els llenguatges híbrids i les estètiques contemporànies, el compromís amb els valors de perspectiva de gènere, sostenibilitat i accessibilitat, les coproduccions i complicitats que donin suport a la proposta i les propostes d'artistes emergents.

Les companyies interessades han d'emplenar el formulari d'inscripció amb els documents necessaris i han de tenir disponibilitat d'actuació durant tots els dies de FiraTàrrega, que se celebrarà de l'11 al 14 de setembre de 2025. Durant el mes de març de l'any vinent, FiraTàrrega comunicarà a les companyies si han estat o no seleccionades.

Pel que fa a les condicions econòmiques, s'estableix que les companyies que participen a FiraTàrrega percebran el 50% del caixet del seu espectacle, d'acord amb el nombre de passis contractat.

Finalitzen les convocatòries de Suport a la Creació i Hivernem

D'altra banda, aquest diumenge 30 de juny ha finalitzat el termini per presentar propostes a les convocatòries dels programes de Suport a la Creació i Hivernem de l'any 2025.

Després de dos mesos de procés, s'han rebut fins a 98 candidatures per al Suport a la Creació, que enguany s'ha reformulat i que es concentra en propostes exclusivament d'arts de carrer, la reducció del nombre de companyies seleccionades fins a cinc i l'increment significatiu de la dotació econòmica, que ascendeix fins als 10.000 euros per a cada projecte.

Per la seva banda, Hivernem, el programa impulsat amb l'Institut Ramon Llull, ha reunit un total de 10 propostes, de les quals se'n escolliran dues. En aquest cas, l'objectiu del programa és contribuir al desenvolupament de processos d'escriptura en les millors condicions, facilitant la recerca, l'intercanvi de coneixement i la mentoria d'experts seleccionats que garanteixin l'excel·lència de l'escriptura, la investigació i la creació.

Està previst que els artistes dels projectes seleccionats expliquin com tenen previst desenvolupar les seves creacions en el marc de FiraTàrrega 2024, del 5 al 8 de setembre. Aquesta acció, anomenada Laboratori TC, tindrà lloc a La Llotja i anirà adreçada als professionals del sector per poder captar coproductors i complicitats que acompanyin les peces que s'estrenaran en l'edició del 2025.

Amb aquests programes de Territori Creatiu, FiraTàrrega vol vetllar per la producció, l'exhibició i la distribució d'espectacles d'arts de carrer, nodrint el mercat amb peces innovadores i sòlides, i fomentant la seva contractació en l'àmbit nacional i internacional.

Contacte premsa

media(ELIMINAR)(ELIMINAR)@firatarrega.com

M 722 755 142

T 973 310 854

Fotografia de l'actuació de Viktor Černický a FiraTàrrega 2023

Descarregar imatge

Cerca al web

×